Szomorúan tájékoztatjuk a pályatársakat, kollégákat, barátokat, hogy Dr. Hollósy Miklós 2017. október 26-án tragikus hirtelenséggel életét vesztette. A volt kollégától búcsúznak a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai. Szellemisége előtt tisztelegve, emlékét kegyelettel megőrizzük.
DR. HOLLÓSY MIKLÓS (1953-2017)
1953. szeptember 19-én született Tatabányán.
 
Budapesten az István Gimnáziumban érettségizett, okleveles vegyészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Karán, ahol doktori értekezését 1995-ben védte meg.
 
Első munkahelye a Chinoin Gyógyszergyár volt, ahol részlegvezetői beosztást ért el, majd a közigazgatásban folytatta pályafutását, ahol vezetői, később szakértői feladatok ellátásával bízták meg. Az igazgatási feladatait az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Hivatal Budapesti Felügyelőségénél, a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnál, a Környezetvédelmi Fejlesztési Intézetnél, az INNOTERV Rt.-nél, a Környezetgazdálkodási Intézetnél, az Országos Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőségnél, a Vízügyi Tudományos Kutató Intézetnél, a Nemzeti Környezetügyi Intézetnél, a Herman Ottó Intézetnél és végül az ÉMI Nonprofit Kft-nél látta el.
 
Projektvezető, vezető szakértő, értékelő szakértő feladatai között szerepelt többek között németországi megbízás a települési hulladékkezelési stratégia kidolgozására, emellett szakvélemény készítése a Németországban alkalmazott, olajjal szennyezett talajok tisztítási technológiájának magyarországi alkalmazási lehetőségeiről, majd a környezetvédelmi támogatások európai uniós harmonizációjával kapcsolatos TWINNING-PHARE projektekben való részvétel is.
 
A Herman Ottó Intézetben ellátta az Országos Környezeti Kármentesítési Program (OKKP) koordinációs feladatait. Részt vett a Magyarország környezeti állapota kiadványok szakterületi fejezeteinek szerkesztésében, mint fejezetfelelős, társszerzője volt a 20 éves OKKP konferencia kiadványának, továbbá kiemelt szerepet töltött be a 2016-ban megjelent Tényfeltárás klórozott szénhidrogénekkel szennyezett területeken című, hiánypótló, módszertani kézikönyv kiadásában. A 20 éves az OKKP című konferencián a Budafok-Tétény kármentesítési projekt bemutatásáról tartott előadásával színesítette a téma elismert szakértőinek sorát.
 
Kiváló kommunikációs képesség, vezetői attitűd, pontosság és precizitás jellemezte. Munkatársai tisztelték tudását, tájékozottságát. Együttműködő készségére mindig lehetett számítani. Élvezetes szónoklatait, élettapasztalatával átadott tudását sok lelkes fiatal munkatársa szívta magába.
 
Nem vesztegette az időt, teljes életet élt, de tragikusan korán ragadta el a halál. Sokan, sokat tanultunk Miklóstól. Nagyon fog hiányozni okos, higgadt véleménye, személyes hite és elkötelezettsége.
 

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

 

Cikk megosztása