Máig ható erőt ad 1848 példamutatása – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2018. március 13-án a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén.
 
Az agrártárca vezetője hangsúlyozta, a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont. Hozzátette: a közép-európai régióban a magyarság – ahogy más nép is – gyakran került abba a helyzetbe, hogy történelmi korszakváltásokat követően erőt kellett gyűjtenie, újjá kellett építenie a számára fontos világot.
 
Ünnepi beszédében a miniszter kiemelte: a magyarság fennmaradásának kereteit az erős nemzetállam által tudhatja biztonságban, ez a lehetőség 2010-ben újra megnyílt, azóta az ország halad a közös dolgok rendezésében, a gazdaság, a társadalmi problémák megoldásában, mindabban, ami fontos számára. Lényeges, hogy ez a folyamat ne törjön meg, a 2010-ben kezdődött új korszak folytatódjon – mondta a földművelésügyi miniszter.
 
Fazekas Sándor szerint a jelenben is fontos, hogy a nemzetben meglegyen az az összefogás, amely biztosítja a célok elérését, talán ez 1848 egyik legfontosabb öröksége – fogalmazott a miniszter.
 
Az ünnepségen Fazekas Sándor miniszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át. Hárman a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, nyolcan a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, nyolcan a Magyar Arany Érdemkereszt, nyolcan a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vették át.
 
Az Életfa Emlékplakett arany fokozatát ketten, ezüst fokozatát heten, bronz fokozatát tízen vették át, ötvennégyen miniszteri oklevelet kaptak, köztük Tóth István, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. informatikai és iktatási osztályvezetője, a Tanyafejlesztési Programban, a Nemzeti értékek és hungarikumok támogatására kiírt pályázatokban, valamint a Zártkert Programban végzett kimagasló informatikai tevékenységéért.
 
Gratulálunk a kitüntetetteknek!
 
Forrás: FM Sajtóiroda
 

Cikk megosztása