Június közepén rendezték meg a szervezeti karbonlábnyom-számítást elősegítő LIFE Clim’Foot Projekt zárókonferenciáját Párizsban. A tanácskozásra a projektpartnerek, a programban résztvevő önkéntes szervezetek és több mint 10 európai országot képviselő döntéshozó és érdeklődő képviseltette magát.
 
A tanácskozáson a partnerek bemutatták a fejlesztett módszereket és az elért eredményeket. A közönséget is bevonva kvízkérdésekkel és videókkal egészítették ki az előadásokat, amelyeket online is követhettek az érdeklődők.
A partner országok önkéntes szervezetei és döntéshozói is megosztották a projekttel kapcsolatos tapasztalataikat és javaslataikat, ezáltal a projektben részt nem vevő országok képet kaphattak a szervezeti karbonlábnyom-számítás bevezethetőségéről, módszeréről és gyakorlati alkalmazhatóságáról.
A találkozó második napján kifejezetten a projekten kívüli országokból érkező döntéshozók számára rendeztek interaktív workshopot és képzést a projektpartnerek.
A két napos esemény megfelelő alapot jelenthet a projektben kitűzött legfőbb cél eléréséhez: egységes európai módszertan és rendszer bevezetése a szervezetek karbonlábnyomának meghatározására.
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
 

Cikk megosztása