Amikor fejet hajtunk Szent István királyunk műve előtt, nem csupán történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra, akik az elmúlt ezer esztendőben a reménytelennek tűnő helyzetekben is tették a dolgukat, megújították államunkat – mondta Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott rendezvényen.
Szent István példája arra tanít bennünket, hogyan teremthetünk magunknak otthont a Kárpát-medencében – emelte ki Nagy István. Az agrárminiszter hozzátette: ma is rajtunk múlik, hogy ezt az otthont meg tudjuk-e őrizni. Eddig nemzedékről nemzedékre megőriztük képességünket, hogy lelkünket felemelve, akár a semmiből is megújítsuk államunkat. Ha erre a folyamatos megújulásra képesek leszünk, akkor a 21. század nyertesei leszünk – hangsúlyozta a miniszter.
Nagy István ünnepi beszédében a kenyeret a legősibb szimbólumok egyikének nevezte. Emlékeztetett arra, hogy a telt kalász a Himnuszban is a bőség jelképe. Arról is szólt, hogy augusztus 20. az új kenyér ünnepe is, benne van az elvégzett munka öröme és a jövő reménysége.
Örömmel tölt el, hogy ezen az ünnepen adhatok át kitüntetéseket, ismerhetjük el azok munkáját, akik tevékenységükkel hozzájárultak a nemzet gazdagodásához, az agrárium eredményeihez – fogalmazott a miniszter.
Nagy István agárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott dr. Bencsik Katalinnak, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakreferensének, tanúsítójának, a nemzeti- és a közösségi környezeti címkézési rendszerek társadalmasításában, az ökocimkék láthatóságának széleskörű megismertetésében végzett kiváló tevékenységéért, valamint dr. Szabó Gergelynek, a Kft. vezető szakreferensének, erdészeti-vadgazdálkodási és mezőgazdasági gépészeti szakreferensének, a hazai középfokú, iskolai rendszerű agrárszakképzést segítő sokrétű, kiemelkedően magas színvonalú munkájáért.
 
Forrás: AM Sajtóiroda

Cikk megosztása