A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezte meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai külön standon fogadták az iskoláscsoportokat, gyerekeket, szüleiket és az érdeklődőket.
Szeptember 7. és 9. között a szervezők három napon keresztül színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel várták a természetbe vágyókat. A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos családi programok mellett további kísérőprogramok színesítették a rendezvény kínálatát.
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. sátrához kilátogatók megnézhették a környezetbarát fatüzeléssel foglalkozó, információban gazdag vándorkiállítást. A bemutató makett-kályha segítségével láthatták a helyes begyújtás lépéseit, illetve műszerrel mérhették meg a kiállított fahasábok nedvességtartalmát is. A programot játékos foglalkoztatókkal: puzzle-lal, kifestőkkel, továbbá állati lábnyom, növényi mag és levél felismerési játékokkal színesítették a kollégák.
A rendezvényen a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által kiadott szakmai kiadványokat is megvásárolhatták az érdeklődők, illetve az egyes témakörök iránt fogékonyak ingyenes kiadványokat is kaphattak.
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása