A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében rendezték meg a TRIS projekt félévente esedékes projekttalálkozóját 2018. szeptember 12-én a Herman Ottó Konferencia Központban.
A 2016 áprilisában indult három éves projekt alapvető célkitűzéseinek bemutatását követően a legutóbbi, valenciai projekttalálkozóról tartottak beszámolót a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének, illetve a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. képviselői.
A projekt gerincét képezi a felvázolt TRIS akcióterv, amelyben a projektpartnerektől gyűjtött információk alapján állították össze a körforgásos gazdaság, illetve az ipari szimbiózis területét érintő intézkedési terveket.
Ugyancsak a projekt szerves részét képezi a vonatkozó jogi szabályozás kialakításának előmozdítása, amely segíti a kis- és középvállalatok hálózatosodását és a körforgásos gazdaság megvalósítását, jelen esetben a GINOP 1.2.7-17 pályázatkiírás kismértékű módosítását.
A rendezvényen a jövőbeli feladatokról is szó esett, úgymint a körforgásos gazdaság hazai helyzetét felmérő kérdőív előkészítése, a zöld közbeszerzés jelenlegi állásának felmérése, illetve a projekten belül tervezett pilot akciók létjogosultságának megvitatása.
A nap zárásaként két további projekttel ismerkedhettek meg a résztvevők, a FISSAC projekt az építőipar, a CIRCE2000 projekt pedig az anyagáramok körforgásos gazdaságon belüli szerepét vizsgálja.
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása