Idén 18. alkalommal rendezték meg a Tatai Vadlúd Sokadalmat, amelyen a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. természetismereti játékokkal, szemléletformáló és szakmai kiadványokkal vett részt. Előzetes adatok alapján ez volt minden idők leglátogatottabb Tatai Vadlúd Sokadalma.
 
A vonuló madarak hosszú utazásuk során számos pihenőhelyet keresnek fel. E pihenőhelyek közül Európai szinten is kitűnik a tatai Öreg-tó elhelyezkedésével, hiszen egy település öleli körbe. A nyáron nyugodt tó az őszi időszakban vízimadaraktól zajos, amely a környéken élők mellett, messze-földről is odavonzza a természet iránt érdeklődőket. Minden év novemberének utolsó szombatján változatos programokkal, állatbemutatókkal várják a szervezők az érdeklődőket az Öreg-tó partjára. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. sátrában ismeretterjesztő, szemléletformáló teszteken és játékokon keresztül tehették próbára tudásukat az érdeklődők, emellett megismerkedhettek a Kft. gondozásában megjelent, természetvédelmi témájú kiadványokkal is.
 
A rendezvény szervezői – a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület – minden évben nagy hangsúlyt fektetnek az ember és természet közötti együttműködésre, valamint annak bemutatására, hogy a természet nemcsak az embertől távol figyelhető meg, hanem sokszor közvetlen környezetünkben is.
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása