A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. felmérést végez vállalkozások és szervezetek körében a Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszerről és a környezetbarát technológiák alkalmazásában rejlő lehetőségek megismertetéséről az Agrárminisztérium felkérésére. Annak a lehetőségeit kutatjuk, hogy miként lehet szélesebb körben elterjeszteni a rendszert Magyarországon. Kérjük, egy rövid kérdőív kitöltésével segítse Ön is munkánkat!
A Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszer (Environmetal Technology Verification) egy adott technológia fejlesztőjének, gyártójának és befektetőjének lehetőséget biztosít a technológia környezetvédelmi szempontú minősítésében.
A hitelesítés és a hitelesítő tevékenység önkéntes. A hitelesítést egy, a Nemzeti Akkreditációs Hatóság (NAH) által akkreditált és monitorozott harmadik fél végzi. A NAH 2017 szeptembere óta vállalja az ilyen hitelesítő szervezetek akkreditálását. Hitelesített magyar vállalat jelenleg nincs.
A kérdőív célja, hogy felmérje a hazai vállalkozások fogadókészségét a rendszer magyarországi alkalmazását illetően. Ennek megállapítására kérjük, 2019. március 31-ig töltse ki kérdőívünket! Köszönjük, hogy segít kutatásunkban!
 
 
Bővebben:
Az EU ETV honlapja: https://ec.europa.eu/environment/ecoap/etv
A hitelesítő szervezetek akkreditálásáról: www.nah.gov.hu/hirek/337

Cikk megosztása