A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. konferenciát szervez az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer szakágankénti használatának bemutatása, a helyes adatszolgáltatás, valamint a környezetvédelmi termékdíj bevallás gyakorlatának ismertetésére. A rendezvény célja, hogy segítsék a környezetvédelmi adatszolgáltatásra kötelezettek és a hivatali szakértők közötti kommunikációt.
A 2015-ben megszűnt, papír alapú adatszolgáltatási rendszer helyébe az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program lépett, amelyen keresztül elektronikus úton végzik az adatszolgáltatást a környezethasználók.
Az elektronikus úton beérkező adatokat feldolgozást követően feltöltik egy központi adatbázisba, az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerbe (OKIR). Ez biztosítja a környezet állapotának és használatának figyelemmel kísérését, terhelési és igénybevételi adatainak gyűjtését, feldolgozását és nyilvántartását, továbbá ellátja az érintett felhasználókat a szükséges információkkal.
A rendezvény célja az OKIR rendszer alkalmazásának szakágak szerinti ismertetése, a helyes adatszolgáltatás teljesítésének elősegítése különös tekintettel az elmúlt évek tapasztalataira, illetve a rendszer használatának megkönnyítése az adatszolgáltatási kötelezettséggel rendelkező felhasználók számára.
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ezért kérjük, részvételi szándékát 2019. március 4-ig jelezze az alábbi felületen: www.hermanottointezet.hu/okirkonferencia
A konferencia tervezett programja ide kattintva érhető el.
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
 

Cikk megosztása