Ismeretterjesztő előadásokkal és programokkal ünneplik szombattól az év emlősének választott hiúzt országszerte. A programsorozat hivatalos megnyitóját szombaton a Magyar Természettudományi Múzeumban tartják.
Az Agrárminisztérium, a Magyar Természettudományi Múzeum és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. égisze alatt működő Vadonleső program a hiúzt választotta 2019-ben az Év Emlősének, ezért egész évben számos rendezvény, pályázat és kulturális program népszerűsíti Európa legnagyobb testű macskáját – idézi fel a múzeum MTI-hez eljuttatott közleménye.
 
Szombaton filmvetítéssel, előadással, Gryllus Vilmos-koncerttel és játékkal várják az érdeklődőket, valamint sor kerül majd a természetvédelmi nagykövet díj átadására is. Az év folyamán akadály- és futóversenyt, majd nagyragadozó szakmai workshopot is rendeznek, a rendezvénysorozatot pedig a kétnapos Hiúz Gála és Forgatag zárja novemberben.
 
A programokról, pályázatokról és egyéb hiúzos érdekességekről a Vadonleső Program honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.
 
Az idén 10. jubileumát ünneplő Vadonleső Program immár hatodik alkalommal nevezi meg az Év Emlősét. A keleti sün, az ürge, a denevérek, a mogyorós pele és a földikutya fajok után esett idén a hiúzra a választás.
 
Forrás: MTI/Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása