A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai a Varázshegy gyomrában fogadták a fiatalokat a vadvilág napján, ahol hermelines kirakóval, ismeretterjesztő totóval, állatok lábnyomát ábrázoló kártyákkal és magokat, terméseket tartalmazó kis zsákokkal játszhattak.

Az érdeklődők megismerkedhettek a Vadonleső Programmal, és a Grassland-HU LIFE integrált projektről is sok érdekességet tudhattak meg. Összesen 3816 fő látogatta meg a vadvilág napi rendezvényt, amivel rekordot döntött a részvétel.

Az ENSZ kezdeményezésére világszerte március 3-án ünneplik a vadvilág napját (World Wildlife Day). A dátum onnan ered, hogy 1973-ban ezen a napon írták alá a  veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó úgynevezett washingtoni egyezményt (CITES).

Idén a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., az Agrárminisztérium Biodiverzitás- és Génmegőrző Főosztálya, a Magyar Természettudományi Múzeum, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Jane Goodall Intézet és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület a Fővárosi Állat- és Növénykertben ünnepelte a jeles napot. 2022-ben a vadvilág nap fő témájául az úgynevezett kulcsfajokat választotta a nemzetközi közösség. A kulcsfaj alatt olyan állat- és növényfajokat értünk, amelyek természetes környezetükre a gyakoriságához képest aránytalanul nagy hatást gyakorolnak. A fentebb említett szervezetek munkatársai a standokon az ide látogató óvodás, általános iskolás és gimnazista gyerekeket és családokat az állatvilággal kapcsolatos érdekes játékokkal foglalkoztatták.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása