2022. április 20–23. között rendezték meg az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kiírt Erdésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, Sopronban.

A döntőn 15 tanuló mutathatta meg elméleti és gyakorlati felkészültségét, majd vehette át oklevelét és ajándékait a kollégium dísztermében tartott záróünnepségén, ahol Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a versenyzőket, valamint a város polgármestere, Farkas Ciprián is gratulált a döntősöknek.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft által felajánlott ajándékcsomagot kollégánk különdíjként adta át a felismerés versenyszámban legjobban teljesítő számára.

Az összesített eredmények alapján az első és harmadik helyen a házigazda iskola tanulói végeztek, a második helyen pedig az Alföldi ASZC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum legjobbja zárta a versenyt. Ők és további nyolc tanuló az elért összesített eredménye alapján jeles eredménnyel a szakmai vizsga valamennyi vizsgafeladatának teljesítése alól is mentesültek.

Forrás: Soproni Téma, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Fotó: Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Cikk megosztása