A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával karöltve kreatív alkotópályázatot hirdet, az Év Emlőse, a törpeegér témakörben, felső tagozatos és középiskolás gyermekek, valamint felnőttek részére.

A Vadonleső Program már több mint 12 éve, önkéntesek hathatós segítségével gyűjt 18 védett növény- és állatfaj elterjedésével és veszélyeztetettségével kapcsolatos adatokat. A programot működtető szervezetek 2014-ben indították útjára az Év Emlőse kezdeményezést: minden évben egy aktuális védett vagy fokozottan védett emlősfaj fontosságára, jellemzőire irányítják a figyelmet, emellett az alkotni vágyókat is megszólítják különböző pályázatokkal.

Az idei évben felső tagozatos és középiskolás gyermekek, valamint felnőttek részére Törpeségében óriási címmel indul alkotópályázat. A törpeegerek játékos, rejtett világába kortárs költőink és dalszerzőink, név szerint Búth Emília, Molnár Krisztina Rita, Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina és Lackfi János versei, zenéje nyújtanak bepillantást, amelyeket a Vadonleső Program oldalán bárki elolvashat, meghallgathat.

A fent említett művekre várják a képzőművészeti alkotásokat (pl.: képregény, rajz, szobor, dombormű). A műalkotások digitálisan leképzett formájával, tehát szkennelt, fotózott, vagy eleve digitálisan összeállított pályaművel lehet nevezni.

A pályázati határidő: 2022. október 10.

A pályázat részletei, illetve a feltöltő felület megtalálható a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján: www.hermanottointezet.hu/torpesegeben-oriasi

A legjobb alkotások készítői természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban és élményajándékokban részesülnek, amiket a pályázók várhatóan november második felében vehetnek át a Törpeegér Gálán.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása