April 2019

2019. április 4-én tartották a CAMARO-D projekt második hazai érdekelteknek szóló műhelytalálkozóját, a Herman Ottó Konferencia Központban. A műhelytalálkozó fókuszában a projekt során összeállított, fenntartható területhasználat-tervezési útmutató állt.
 
Már tizenhárom natúrpark működik hazánk területén. Tizennégy somogyi település összefogásának köszönhetően létrejött ugyanis a Zselici Ezüsthárs Natúrpark. Az ünnepélyes címátadó ünnepséget pénteken tartották Kaposmérőn.
Több tízezer embert ért el eddig a Vadonleső Program – jelentette ki Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Év Emlőse programsorozat megnyitóján, szombaton a Magyar Természettudományi Múzeumban.
A kis-, közép- és nagyvállalatok jó gyakorlatainak megosztásán túl a zöld közbeszerzésről és a körforgásos gazdaságra való átállást támogató finanszírozási lehetőségekről esett szó a 2019. március 29-én megtartott konferencián a Herman Ottó Konferencia Központban.
Örömforrásunk a víz címmel hirdette meg a BISEL országos tanulmányi versenyt a 2018-19-es tanévre az Agrárminisztérium. A megmérettetés döntőjét a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban tartották 2019. március 28-án.

March 2019

Megnyugtató azokat az embereket látni a konferencián, akik garanciát jelentenek a sikerre, ezáltal a hozzá fűzött reményeket beválhatja a projekt – jelentette ki Balczó Bertalan természetvédelemért felelős helyettes államtitkár a GRASSLAND-HU LIFE integrált projekt nyitókonferenciáján a Herman Ottó Konferencia Központban.