February 2018

Magyarország a 2014-2020 közötti ciklusban közel 32 milliárd eurónyi uniós forrást hívhat le, amely a nemzeti befizetéssel csökkentve nettó 25,67 milliárd euró, ennek a hasznosulása kulcskérdés a magyar gazdaság számára – mondta Feldman Zsolt az Agrárakadémia februári rendezvényén. Hozzátette: európai uniós összevetésben ez az érték a harmadik legjobb. Ez mutatja, hogy ebben a ciklusban Magyarország hatékonyan dolgozott.
 
A természetvédelemért felelős miniszter – egyetértésben a kulturális örökség védelméért felelős miniszterrel, együttműködve a területfejlesztésért és a területrendezésért felelős miniszterekkel – pályázatot ír ki a Magyar Tájdíj (2019) elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára (2019) történő felterjesztésre.
2018. február 13-án szakmai napot tartottak a környezetvédelmi adatszolgáltatásra kötelezettek számára az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszerről, a helyes adatszolgáltatás teljesítésének elősegítéséről különös tekintettel az elmúlt évek tapasztalataira, illetve a rendszer használatának megkönnyítéséről a Herman Ottó Konferencia Központban.
A klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatásai a precíziós gazdálkodás eredményeinek átvételével csökkenthetők. Az éghajlatváltozás próbára teszi az embereket, az állatokat, természeti környezetünket, hatásai a következő generációk életét is át fogják alakítani – mondta Fazekas Sándor köszöntő beszédében Karcagon.
 
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a 2018. február 4-e után bejelentett  szakmai vizsgák tekintetében az írásbeli tételek árának  díjtételét megváltoztatja. A díjtétel változásáról szóló tájékoztató a cikkből elérhető.

January 2018

Mintegy kétszáz pályázatot támogatnak a kétmilliárd forint keretösszegű, önkormányzatok számára meghirdetett Zártkert Programban - mondta Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai konferencián szerdán, Nyíregyházán.
Megnyílt a Zártkert Program pályázatának elektronikus felülete, amelyen keresztül az önkormányzatok 2 milliárd forintra pályázhatnak – közölte V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
 

Oldalak