Az esztergomi Granpol Kft. a Környezetbarát Termék védjegy használatára jogosító tanúsítványt, a Lucart-csoport magyarországi leányvállalata pedig az európai uniós ökocímkéről szóló tanúsítványt vehetett át Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkártól kedden a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. székhelyén.

Az ökocímke tanúsítványt olyan vállalkozások nyerhetik el, amelyek teljesítik az egyes termékcsoportokra, szolgáltatásokra vonatkozó szigorú környezetvédelmi előírásokat. Ezek betartásával a vállalkozások minimalizálják az adott termék vagy szolgáltatás életciklusa során keletkező környezeti terheket, mint például a csomagolási hulladék, illetve a felhasznált víz és energia mennyisége, vagy az alkalmazott vegyi anyagok köre.

A több mint 100 főt foglalkoztató Granpol Kft. a fenntartható fejlődésért és a környezetvédelemért elkötelezett esztergomi magyar takarító vállalkozás, amely a vonatkozó ökocímkés előírásoknak megfelelően, minősítetten környezetbarát takarítást folytat az Esztergomi Bazilika, a Főszékesegyházi Kincstár, valamint a székesfehérvári Prépost Gyűjteményi és Vagyonkezelő Központ számára.

A Lucart Kft. egy olasz családi vállalkozás. A papíriparban Európa-szerte vezető szerepet betöltő Lucart-csoport magyarországi leányvállalata Magyarországon elsőként nyerte el 2018-ban az uniós ökocímke minősítést egészségügyi- és háztartási papírtermékeire, azaz kéztörlőkre, toalettpapírokra és papírtörlőkre, majd 2020-ban a megújított feltételrendszernek is megfeleltette a Magyarországon előállított termékeit.

Az átadó ünnepségen a tanúsítványokat Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és Bozzay Péter, a tanúsítást végző Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át Lőrincz István, a Granpol Kft. ügyvezetője, valamint Babák Ákos, a Lucart Kft. magyarországi ügyvezetője részére.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása