Megnyílt az Európai Ökocímke bemutatóterem

 

Az Európai Ökocímke fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2017. június 21-én megnyílt Brüsszelben az európai ökocímkés termékek bemutatóterme. A kiállítás ízelítőt ad a jelenleg forgalomban levő közel 35 ezer különféle európai ökocímkés termékből.

 

A látogatók felfedezhették, hogy a textíliáktól, a bútoroktól a tisztítószereken és a kozmetikumokon keresztül a festékekig milyen gazdag az Európai Ökocímkével hitelesített környezetbarát termékek választéka. Megtapasztalhatták, hogy ezek a termékek megjelenésükben, használhatóságukban nem maradnak el a szokásos, általuk ismert termékektől, és kedvet kaphattak ahhoz, hogy ezeket a termékeket a mindennapokban maguk is használják.
 
 
 
A bemutató pavilont a belvárosban, a Királyi Szépművészeti Múzeum, a királyi palota és a brüsszeli városháza között, a Mont des Art téren helyezték el, ahol sok turista fordul meg minden nap.
 
Az szervező Európai Bizottság Környezetvédelmi Igazgatósága a helyszínválasztás miatt számított rá, hogy a kiállítást az elkövetkező 4 napban több ezren fogják látni. A minél nagyobb látogatottság érdekében iskolai csoportoknak is szerveztek látogatást, és diszkót is tartottak, ahol a környezetbarát termékekről rappeltek. Emellett a helyszínen több animátor is tevékenykedett, akik felhívták az arra járók figyelmét a látnivalókra, válaszoltak a kérdésekre. A programok, ahogy a bemutatott termékek, mindenkihez szóltak, mert az ökocímkés termékek sem egyik vagy másik társadalmi rétegnek, hanem minden fogyasztónak készülnek.

 

A kiállításon a magyar termékeket a Citromax mosó-, mosogató- és tisztítószerek képviselték.