Az FVM VKSZI Roma Integrációs Programiroda (RIPI) szervezésében megkezdődött a Vidékfejlesztési Roma Akadémia. A képzéssorozat 2008. október 21-én, az Internet Terjesztéséért Alapítvány számítógép- és internet használói képzésével indult.

A Roma Akadémia első kurzusán hatvanöten vesznek részt, közöttük vidéki romaszervezetek képviselői és magánszemélyek is. A december közepéig tartó képzéssorozat két helyszínen, az észak-magyarországi és dél-dunántúli régiókban zajlik, előbbin negyven, utóbbin huszonöt fővel. Az egy- és kétnapos foglalkozásokból, tréningekből álló intenzív tanfolyam célja, hogy a vidéki roma szereplők magabiztosan tudják használni a modern technikai eszközöket, kiismerjék magukat a támogatási lehetőségek között, értsék azt, hogyan lesz egy ötletből megvalósítható projekt, de a legfontosabb, hogy képesek legyenek megfogalmazni, mit akarnak elérni, hová akarnak eljutni a 2013-g tartó időszakban.

A résztvevők a képzéssorozat végén olyan fejlesztési tervet készítenek, amely illeszkedik az érvényes térségfejlesztési stratégiákhoz és az ágazati fejlesztési tervekhez.

Cikk megosztása