Az idei év meghatározó fontosságú a magyar gazdaság és az egész ország további fejlődésének szempontjából.
A Kormány ezért tavaly novemberben meghirdette válságkezelő és gazdaságélénkítő csomagját, amely a következő két évben több mint 1.400 milliárd forintnyi forrást juttat közvetlenül a vállalkozásoknak.

Az akkor bejelentett intézkedések közül számos azóta megvalósításra került: kedvezményes hitelek, hitelgaranciák, kamattámogatás, munkahelymegőrző támogatások, uniós pályázati könnyítések formájában már most rengeteg eszköz áll az emberek rendelkezésére, hogy a lehető leghatékonyabban védekezhessenek a válság hatásai ellen, vagy éppen kihasználják annak lehetőségeit. Az emberek vállalkozásának talpon maradása, fejlődése és növekedése az egész ország érdeke.

A számos új lehetőség közt való eligazodás érdekében a 2009. március 11-én Vásárosnaményi Polgármesteri Hivatalban részletes tájékoztatót szerveztek a Kistérségi Koordinációs Hálózat munkatársai Jónásné Alexa Emese és dr. Jenei Dorina a pályázati rendszer változásairól és az elmúlt hónapokban elérhetővé tett kedvezményes hitelekről, amelyek segítséget jelenthetnek a válság hatásainak sikeres kezelésében és vállalkozásának további fejlesztésében.

A Megyei Iparkamara képviseletében Tóthné Gecsey Zsuzsanna a Széchenyi kártya igénylés feltételeiről, a munkahelymegőrző támogatásokról az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ Vásárosnaményi Kirendeltség vezetője Herczeg Péter, a mikro hitel igénylés feltételeiről, folyamatáról az OTP Bank Mátészalkai Fiók képviseletében Fazekas Dominika és Román Tibor MKV Termékszakértő adott tájékoztatást.

Az ÚMVP eddig elért eredményeiről és az aktualitásokról Szöllősy László munkaszervezet vezető tájékoztatta a jelenlévőket.

Az előadáson bemutatásra kerültek azokat az eszközök, amelyek a kormány az elmúlt hónapokban a vállalkozások érdekképviseleteivel együttműködve a hazai cégek számára kidolgozott és elérhetővé tett.

A Kistérségi Koordinációs Hálózat munkatársainak elérhetőségei:

Jónásné Alexa Emese
kistérségi koordinátor

Új Magyarország Pont
Vásárosnaményi Kistérség
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
4800 Vásárosnamény
Tamási Áron utca 1.

Mobil: +36 30/986-8021
E-mail: [email protected]
Honlap: www.eszakalfold.hu; www.umpont.hu
dr. Jenei Dorina
kistérségi koordinátor

Új Magyarország Pont
Vásárosnaményi Kistérség
Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht.
4800 Vásárosnamény,
Tamási Áron utca 1.

Mobil: +36 30/476-0394
E-mail: [email protected]
Honlap: www.eszakalfold.hu; www.umpont.hu

*

A dél-dunántúli régióban a lehetőségekről tárgyaltak

A Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület támogatásával a gazdasági válság hatásait enyhítő lehetőségek bemutatására vállalkozott a Duna Összeköt Egyesület azon a fórumon, amit 2009. március 25-én rendeztek Györkönyben.

A meghívott előadók segítségével felsorakoztatták azokat a lehetőségeket, amelyek átsegíthetik a nehéz időszakon a vállalkozókat, civil szervezeteket, önkormányzatokat és a családokat.

*

Válságkezelő fórum Marcaliban

2009. március 17-én került sor Marcaliban az NFÜ, A HVI, A DDRMK és a Somogy megyei Vállalkozói Központ közös szervezésében, a "Gazdaságfejlesztés-válságkezelés" című rendezvényre.

Az előadáson 25 vállalkozó, érdeklődő jelent meg, akik atívan részt vettek a fórumon.

Az előadás után fakultatív megbeszélésekre került sor. A fórumról összefoglaló értékelést a HVI adott a TaVi TV részére.
A rendezvény összességében elérte célját, mivel megjelentek az előadások tartalmával kapcsolatban részletesebb információkra tartottak igényt.

Forrás: Duna Összeköt Egyesület, Siófoki kistérség, Vásárosnaményi HVI

Cikk megosztása