A pályázat ideje alatt olyan újságírói, fotó- vagy videó-alkotásokat várunk, melyek Magyarország hét régiójában készülnek és a régióhoz tartozó megye, kistérség és/vagy község életforma/kultúra/gazdaság bármely aspektusát örökítik meg.

Az FVM VKSZI Társadalmi Kapcsolatok Igazgatóság „ÚMVP újságírói és fotós pályázat” pályázati felhívása minden 16. életévét betöltött alkotó részére.

A pályázat nyertese a 17. Sziget fesztivál hivatalos ÚMVP újságírója és fotósa lesz a Hungarikum Faluban. Benyújtható minden olyan újságírói és fotográfiai eljárással készült mű, mely megfelel a pályázat művészeti koncepciójának, 2009-ben készült, valamint eleget tesz a technikai feltételeknek.

Művészeti koncepció

A pályázat ideje alatt olyan újságírói, fotó- vagy videó-alkotásokat várunk, melyek Magyarország hét régiójában készülnek és a régióhoz tartozó megye, kistérség és/vagy község életforma/kultúra/gazdaság bármely aspektusát örökítik meg. (A pályázat részletes kiírása csatolva.)

Témajavaslatok

- Helyi lakosok mindennapi élete és kultúrája (munka közben és munkaidő után)
- Népi viseletek, szokások, építészet és mesterségek
- Egészséges környezet és szép tájak (ápolt falu- és/vagy városkép, környező vidék – erdők, rétek, folyók, tájak)
- Gazdaságok (állattartás, földművelés – gépek, járművek, gazdasági eszközök)
- Vidékfejlesztés
- Ember és természet, közösségi terek, hagyományos és modern
- Innováció

A pályázók

Pályázhatnak régiónként újságírók és fotósok egyedül, vagy párban. Amennyiben a nyertes nem egy ’újságíró és fotós páros’, abban az esetben a 17. Sziget fesztivál ideje alatt szükséges együtt dolgozniuk.

A pályázati munkák megjelenése

A kurátorok által legjobbnak ítélt munkák a pályázat ideje alatt hetente, az ÚMVP hivatalos weboldalán megjelennek mint „A hét legjobb írásai és képei”. A 17. Sziget fesztiválon készült írások és képek/videóanyagok az ÚMVP hivatalos weboldalán jelennek meg, a Sziget saját blokkjában, továbbá az első helyezett(ek) írásai és kép- és videóanyagai professzionális, nagyméretű printeken, speciálisan erre az alkalomra készülő installációban lesznek láthatók, ami lehetővé teszi, hogy a 17. Sziget fesztivál után, egy kiállítás keretében egyaránt élvezhetővé váljanak a nagyközönség számára.

  1. helyezett: 1-1 heti + 1-1 napi jegy
  2. helyezett: 2-2 napijegy
  3. helyezett: 1-1 napijegy

A pályázat kiírói felhatalmazzák a kurátorokat, hogy az általuk megállapított szempontrendszer alapján bírálják el a pályamunkákat és állítsák össze a kiállítást. A kurátorok kizárhatják azt a pályázatot, amely nem felel meg a formai vagy tartalmi követelményeknek.

A határidő 2009. augusztus 1. 24:00 óra.

A jelentkezés benyújtásának módja

1. A pályázati adatlapot letölteni a www.umvp.eu honlapon lehet.
2. Adatlap kitöltése.
3. A kitöltött adatlapot a [email protected] e-mail címre kell az írásokkal és a képekkel/videókkal együtt megküldeni.
Amennyiben az első helyezet(tek) kihirdetésre kerül(nek), a pályázó(k) a nagyméretű pályamunkát, pályamunkákat CD, elektronikus adathordozón postai úton a postafiók címre elküldhetik): 1364 Budapest, Pf. 6

A határidő után beérkezett pályamunkákat, valamint a hiányosan kitöltött pályázati adatlapokat nem áll módunkban elfogadni.

Részletek és a pontos részvételi feltételek a csatolt anyagokban!

Forrás: umvp.eu

Cikk megosztása