A fesztivál nyitónapján az események a gyönyörű állapotban lévő szerencsi Rákóczi - Várkastélyban és annak környékén zajlottak.

A festői, tavacskás udvar túloldalán áll a Kulcsár Anita kézilabdacsarnok, ez adott helyet a rendezvény kiállítóinak.

A csarnok közepén, közvetlenül egy hatalmas méretű jacuzzi mellett állt a négy környékbeli HACS közös standja, körben pedig az országszerte mindenhonnan (és a határon túlról is) meghívottak pavilonjai, főleg a vállalkozói szektorból.

A hegyaljai, zempléni tájak prospektusai mellett voltak itt romániai gazdák, bútorkereskedő, játék-mezőgazdasági vontatók, nyílászárósok, rakodótechnológiák, de aki akupresszúrás állapotfelmérőt és shiatsu masszázsgépet keresett a gazdafesztiválon, az is megtalálta a számítását.

Odakint az utcán, a ragyogó nyári napfényben csillogó traktorok hirdették az ÚMVP gépbeszerzési támogatás és a földművelés szolgálatába szegődő lóerők dicsőségét.

Közben a várban trófeakiállítást, illetve a vadászat témakörében összeállított fotókiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A sportcsarnok aulájában pedig díszmadarakat és hüllőket.

Délután a szakemberek a vidékfejlesztési konferencián Dr. Forgács Barnabás szakállamtitkár úrral együtt cserélhettek eszmét a vár lovagtermében. Tudósítónk azonban ekkor már a helyiekkel hűsölt a park fái alatt, csapolt sört kortyolgatva.

Másodikat ugyan nem ittunk már indulás előtt, pedig nyugodtan rá tudtuk volna fogni a csokigyár falán álló tízméteres nyuszira.

Forrás: umvp.eu

Cikk megosztása