A Magyar Termékház Hálózat képviselőivel már a kezdetektől találkozhatunk a Vidék Mustrán, akik közel 25 termelőt képviselnek. Egyenesen tőlük érkezik a közel 450-féle áru, amelyek közt a Szabadság téren válogathatunk.

A Magyar Termékház Hálózat klaszterként működik, amely összefogja a termelőket, keretet ad a termékeknek, az innovációnak, megvédi a gyártót, a kereskedőt, szolgáltatásokat, informatikai, pályázati információkat nyújtanak, bel- és külföldi piacok felé nyitnak, segítik azokat a termelőket, akik minőségi termékeket állítanak elő.

A Hálózat a termelőktől közvetlenül a vásárlókhoz juttatja el a minőségi termékeket. A Vidék Mustrára 15-féle egészséges, tartósítószer-mentes áruval érkeznek. Üllői kézműves sörök között négyféle – barna, világos, meggyes és gyömbéres – ízben válogathatunk. „Nagy Pál 15 éve gyártja kézműves söreit, amit azért szeretnek az emberek, mert az ízén is érezni, hogy csak természetes alapanyagokat tartalmaz. Ezek úgynevezett harminc napos sörök, nincs bennük semmilyen tartósítószer, eredeti, nyers komlóból, malátából készülnek, ami egy jó sör alapja”- mondta Vékony Ferenc, a Magyar Termékház Hálózat ügyvezetője.

Hozzátette: „túrkevei vállalkozónk, Kovács Károly füstölt termékei, a téliszalámi, a csípős és csemege kolbász, disznósajt, erdélyi abált párolt szalonna illata a standhoz vonzza az ínyenceket is, ahol kiskőrösi partnerük őrült paprikáját is megtalálják. A vecsési házi tészta Szabó Lajostól érkezik. A leggyakrabban az úgynevezett lúdgégét, vagyis a csigatésztát keresik, ami nem is csoda, hiszen ez a finom házi tyúkhúsleves titka. Szekszárdi szárított magyar fűszerek, tiszafüredi magas PH-értékű, tartósítószer-mentes üdítőitalok, és a finom előrecsomagolt bokri juh- és tehénsajtok is várják a vásárlókat” – hívta fel rá a figyelmet Vékony Ferenc.

„A Vecsési Konzervgyár innovatív készételei – többek között székelykáposzta és marhagulyás – nyolcféle ízben kerültek a standhoz, amelyeket hőkezeléssel tartósítottak, így be sem kell rakni a hűtőbe, hatvan napig eláll. Fogyasztóbarát termékek, mert csökkentett só és fűszertartalommal kerülnek a tányérunkra. Magyar termelők, friss, minőségi termékeiből készülnek, ezért is van helyük a mustrán” – jegyezte meg az ügyvezető.

A Magyar Termékház tudatosan építkezik a kelet-európai együttműködések irányába. Erdélyben, Szlovákiában, Lengyelországban vannak erős kapcsolataik és nyitnak Kína felé is. Termék- és piacfejlesztéssel, valamint nemzetközi kapcsolataik tartalommal való megtöltésével határozott jövőképet vázolnak fel. Innovációs pályázatuk mintaprojekt lett, újító termékeik gyártása a kelet-európai partnereikkel együttműködve 2015-2016 elején indulhat, amely a napi fogyasztásunk részét képző élelmiszerek forradalmasítását jelenti.

 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása