Az ökológiai témájú kutatások és a gyakorlati természetvédelem közötti kapcsolat bemutatása, elemzése és a további együttműködési lehetőségek feltárása a célja annak a műhelytalálkozónak, amelyet a Herman Ottó Intézet rendez 2015. július 8-án.

Az Ökológia és természetvédelem: alkalmazott kutatások szerepe a gyakorlatban című rendezvénynek a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác terme ad otthont, ahol többek között azt tárgyalják, hogyan lehetne jobban hasznosítani az ökológiai ismereteket és kutatási eredményeket a természet- és környezetvédelemben, hogy mit vár a döntéshozás az ökológusoktól és mire jó a gyakorlatban megszerzett tudás. A műhelytalálkozó témai között szerepel a 2015. június 26-án megalakult Herman Ottó Intézet háttérintézményi szerepvállalása és lehetőségei a hazai természetvédelemben, továbbá részletezik az alföldi restaurációs ökológiai kutatások eredményeit és kudarcait, bemutatják a változó növényi diverzitást erdeinkben, emellett értékelik a Szikes tavak ökológiai állapotát, kezelését és helyreállítását a Kárpát-medencében.

A műhelytalálkozót V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nyitja meg. A rendezvény levezető elnöke Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár, valamint Béres András, a Herman Ottó Intézet környezetügyi igazgatója.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük, részvételi szándékát ide kattintva elektronikus regisztrációval jelezze, legkésőbb 2015. július 2-ig (intézményen belül személyenként külön-külön szükséges regisztrálni).

A sikeres regisztrációról a szervezők visszaigazolást küldenek.

További információk: Farkas Anna természetvédelmi referens ([email protected])

Az esemény meghívója elérhető a csatolmányból.

Cikk megosztása