A 2015 tavaszán indult projektben a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a hazai szakképzésben résztvevő, 36 lovász és erdészeti szakmunkás tanuló külföldi gyakorlatát szervezte meg, így a program segítségével a fiatalok hathetes, gyakorlati képzésben vehettek rész Németországban.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. célja, hogy eddigi, több éves projekttapasztalatára támaszkodva egyre magasabb színvonalú külföldi gyakorlatot szervezzen a hazai diákoknak, amely során a résztvevők szakmai és társas kompetenciái fejlődjenek, és tapasztalataikat Magyarországon kamatoztatva jobb tanulási eredményeket érjenek el. Mindemellett a kísérő tanárok friss külföldi tapasztalatot szerezve későbbi munkájukban is felhasználhatják a nemzetközi együttműködések előnyeit.

A szakképzés területén a mai napig jelentős probléma a nemzetközi információcsere alapjául szolgáló idegennyelv-tudás hiánya, ezáltal az új technológiák átvétele is sokszor akadályba ütközik.

A Kft. által biztosított tanulói mobilitásnak köszönhetően a résztvevők nemcsak szakmailag fejlődtek és nyelvtudásukat gyarapíthatták, hanem betekintést nyerhettek egy másik ország kultúrájába, szokásaiba is. Ezáltal nyitottabbakká válhatnak a világra, és várhatóan a jövőben is törekednek majd arra, hogy újabb és újabb technológiák honosítsanak meg szakmájukban.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása