alt

2017. október 25-26-án találkozót tartottak az Európai Bizottság KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökségének (EASME), valamint Külső Monitoring Csoportjának (NEEMO) képviselőinek részvételével Athénban. A találkozón a projekt előrehaladásáról és jövőjéről is tanácskoztak a projektpartnerek.

A Clim’Foot projekt célja egy a helyi adottságokat figyelembevevő szervezeti karbonlábnyom számítási módszer (Bilan Carbone) létrehozása, harmonizálása és elterjesztése a különböző európai országokban.

Az athéni találkozón a résztvevők bemutatták a projekt előrehaladásával kapcsolatos fő tevékenységeket, illetve a sikeres projektzáráshoz szükséges teendőket, és jövőbeli terveket vitatták meg.

A partnerországok önkéntes szervezeteken keresztül tesztelték a karbonlábnyom számítási módszer használatát. Az önkéntesek közül két görögországi szervezet, Agios Dimitrios önkormányzata és egy magán szervezet, az ELLENKO mutatkozott be, megosztották tapasztalataikat a tréninggel kapcsolatban, és javaslatokkal segítették a partnerek munkáját.

A projekttalálkozó második napján részletes adminisztratív és pénzügyi kérdéseket vitattak meg a francia, olasz, görög, horvát és magyar résztvevők. Az EASME összefoglalta észrevételeit, javaslatait, amelyeket a résztvevők meg is vitattak a találkozón. A következő időszak az önkéntes program befejezésével, az adatbázis és a kalkulátor véglegesítésével, valamint a projekt eredményeinek a döntéshozók felé való elterjesztésével fog telni.

 

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása