László Tibor Zoltán beszédet mondott az ÉMB-n
László Tibor Zoltán helyettes államtitkár úr köszöntő beszédet mondott a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság  szeptember 25-én az Agrárminisztériumban tartott ülésén.
Beszédében kiemelte, hogy a védjegy megbízhatóságot jelent a fogyasztók számára, mivel megbízhatóan, életciklus elemzés alapján jelzi, hogy a piacon fellelhető környezetbarát termékek és szolgáltatások közül választott, ezáltal segíti a vásárlót döntésének meghozatalában, illetve a tudatos választásban. A megkülönböztető védjegyet viselő termékek ráadásul nemcsak környezetbarátak, hanem a minőségük is kiváló.
A védjegy mérhető eredményeket szolgáltat, továbbá a környezetvédelmi lépések területén átfogó képet ad a hazai környezetvédelmi elkötelezettség fokáról. Másrészről egy egészséges, az innováció és környezettudatosság irányába mutató, forgalomnövelő versenyt generál a piacon. A helyettes államtitkár úr rávilágított arra is, hogy a jövőbe helyezik magukat azok a cégek, amelyek elköteleződnek a védjegy használata mellett, amelyek készek fejleszteni a technológiájukat, csökkenteni a károsanyag kibocsátásukat. Mintaértékű elkötelezettséget vállalnak a környezeti fenntarthatóság szolgálata mellett.
Hangsúlyozta, hogy az agrárminisztérium számára fontos, hogy támogassa a védjegyet megszerezni kívánó vállalkozásokat, támogassa a hitelesítés által képzett szakmai feladatok ellátásában az Értékelő és Minősítő Bizottságot. A célok közt nevezte meg, hogy a nemzeti és az uniós ökocímke minél szélesebb körben váljon ismertté és alkalmazottá, a piaci lehetőségek bővüljenek, mivel a környezetbarát jövő felé az ökocímkés termékek és szolgáltatások használatával, a tudatos társadalmi szemléletváltozással vezet az út.