9. alkalommal lehet pályázni az OzoneTV Zöld-díjára, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A csatorna ebben az évben is díjazza azokat az ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárulnak, hogy bolygónk még élhetőbb hely legyen. A pályázók 5 kategóriában indulhatnak, a győztest a Zöldunió előzsűrije, majd az Ozone Zöld-díj szakmai zsűrije választja ki az indulók közül.
A környezetvédelem, környezettudatosság jegyében indult el ismét az OzoneTV programja, az Ozone Zöld-díj. A jelentkezők magánszemély, nagyvállalat, kis- és középvállalat, civil szervezet, valamint általános iskola és szakkör kategóriákban nevezhetnek megvalósult zöld ötletekkel, innovációkkal, amelyek hozzájárultak környezetünk, bolygónk megóvásához, jobbá tételéhez. Olyan személyek, intézmények és vállalatok jelentkezését várja a csatorna, akik működésük, hétköznapjaik során törekszenek arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után, valamint kiemelt fontossággal kezelik a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést.
 
A kategóriák:
    - Magánszemélyek (letöltöm az űrlapot)
    - Nagyvállalatok (250-nél több foglalkoztatott) (letöltöm az űrlapot)
    - Kis és közepes vállalkozások (250-nél kevesebb foglalkoztatott) (letöltöm az űrlapot)
    - Civil szervezetek (letöltöm az űrlapot)
    - Általános iskolák, óvodák, szakkörök (letöltöm az űrlapot)
 
A jelentkezés feltételei:
    - A jelentkezés ingyenes
    - A jelentkezési határidő: 2018. szeptember 30. éjfél
    - 2013. október 14. és 2018. szeptember 14. között megvalósult zöld, környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatos projekt vagy tevékenység
    - A kategóriához tartozó jelentkezési űrlap pontos és hiánytalan kitöltése
  - A jelentkezési űrlap beküldése 2018. szeptember 30. éjfélig az info@ozonetvmedia.hu címre (a jelentkezéshez opcionálisan csatolható bármilyen dokumentum, kép, videó, vagy link, ami illusztrálja a projektet illetve többletinformációt közöl arról – a csatolmányok az elbírálásnál előnyt jelenthetnek, de nem feltételei a jelentkezésnek). A levél tárgyában feltüntetendő: „Ozone Zöld-díj 2018.”
 
A Zöldunió előzsűri a díjazottak kiválasztásában segíti a zsűri munkáját: Doró Viktória, a Recity Magazin portál főszerkesztője, Fehér Balázs, a Tiszta Jövő zöld-portál főszerkesztője, Kiss Ádám József, az ecolounge ökoportál főszerkesztője, Ladányi Roland, a Don’t waste it! hulladékgazdálkodási ökoportál főszerkesztője, Sarkadi Péter, a Greenfo portál főszerkesztője és Vígh Léna, a Zöld Újság magazin és portál főszerkesztője.
A nyertesek személyéről az Ozone Zöld-díj szakmai zsűrije dönt, amelynek tagjai több elhivatott, környezetvédelemmel foglalkozó céget és szervezetet képviselnek: dr. Béres András, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szakmai ügyvezető helyettese, aki egyben a bizottság elnöke is, dr. Borosnyai Zoltán, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének igazgatója, Urbán Csilla, a Humusz Szövetség elnöke, Kovács Lajos, a Klímabarát Települések Szövetségének elnöke, a Hegyvidéki Önkormányzat alpolgármestere, Bauer Zsolt, Climate Reality Project – Al Gore vezette globális klímaprojekt európai vezetője, Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója és Kiss Ádám József, a Zöldunió vezetője.
A győztesek jutalma a névre szóló Ozone Zöld-díjon kívül egy interjú az OzoneTv Egyenlítő című műsorában, valamint egy videó-riport a díjátadó helyszínén, amely az OzoneTv műsorán és az Origo.hu oldalán is látható lesz.
 
Forrás: www.ozonetvmedia.hu, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása