Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére (KEHOP 5.2.11.)
 
A felhívás központi költségvetési szervek részére szól, a korszerű, villamosenergia termelő fotovoltaikus rendszerek megvalósítása érdekében.
 
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban, amelyhez hozzájárulnak a központi költségvetési szervek épületeihez kapcsolódó, meglévő villamosenergia igények fotovoltaikus rendszerrel termelt megújuló energiával történő részbeni vagy teljes kiváltására vonatkozó projektek. A cél elérését a Kormány központi költségvetési szervek együttműködésével tervezi megvalósítani.
 
Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:
 
A Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt támogatás 100 millió Ft-250 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a szakaszokban meghirdetett rendelkezésre álló forrás erejéig.
 
A támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatás elszámolható költségei legfeljebb 100 %-ának megfelelő támogatási előleget biztosít.
 
A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy:
 
Projektjük megvalósításával hozzájárulnak a megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség növeléséhez csökkentve a fosszilis energiahordozó felhasználását, ezzel hozzájárulva a primer energia felhasználás, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.
 
A kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.
 
"Fotovoltaikus rendszer kialakítása a KEHOP-5.2.11 azonosító jelű pályázati konstrukció keretében a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületén" tárgyú közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó dokumentumok
 
Ajánlattételi felhívás
 
Ajánlattételi dokumentáció
 
Műszaki dokumentáció
 
Vállalkozási szerződés tervezete