September 2018

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. közzétette honlapján az Agrárminisztérium illetékességi körébe tartozó szakképesítések szakmai írásbeli/interaktív és központi gyakorlati vizsgatevékenységeinek országos központi vizsganapjairól szóló dokumentumokat a 2019. évre vonatkozóan.
Az újrahasznosított higiéniai papírtermékeket gyártó olasz Lucart-csoport szerdán felavatta új gyárát a Nyergesújfalui Ipari Parkban, ahol a társaság franciaországi és olaszországi papírgyáraiból, valamint a helyi gyártóktól érkező papírtekercseket dolgozzák fel.
A Kapos–hegyháti Natúrpark megalakulásával létrejött hazánk tizenkettedik natúrparkja. A Kapos folyó völgyére és a szomszédos dombvonulatokra felfűződő natúrpark kialakítását Dombóvár Város Önkormányzata szervezte és koordinálta. Az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős helyettes államtitkára szerint egyre népszerűbbek a natúrparkok Magyarországon.
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében rendezték meg a TRIS projekt félévente esedékes projekttalálkozóját 2018. szeptember 12-én a Herman Ottó Konferencia Központban.
A Magyar Természetjáró Szövetség idén első alkalommal szervezte meg a természetjárást és a szabadidő aktív eltöltését népszerűsítő, közösségépítő rendezvényét, a Természetjáró Fesztivált. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai külön standon fogadták az iskoláscsoportokat, gyerekeket, szüleiket és az érdeklődőket.
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szemléletformáló programokkal vett részt az idei Berhidai Napok kulturális, sport és szórakoztató programjai között szeptember 8-án. A Veszprém megyei város önkormányzata hagyományosan több napos rendezvényen ünnepli, szórakoztatja a helybelieket és a város vendégeit.
 

August 2018

2018-ban több új natúrparki kezdeményezés kapta, meg vagy fogja megszerezni a természetvédelemért felelős minisztertől a natúrparki névhasználati címet. Idén március 28-án már felavatták a Szigetköz Natúrparkot, július 20-án pedig a Felső-Bácska–Homokhát Natúrpark képviselője vehette át a címhasználatra feljogosító oklevelet.
 
Megjelentek az 5/2018. (VII.9.) ITM rendelet alapján, 2018. szeptember 1-től hatályos szakképzési kerettantervek, illetve a 15/2018. (VII.9.) AM rendelet alapján hatályos szakmai és vizsgakövetelmények dokumentumai.
Amikor fejet hajtunk Szent István királyunk műve előtt, nem csupán történelmi tettére emlékezünk, hanem mindazokra, akik az elmúlt ezer esztendőben a reménytelennek tűnő helyzetekben is tették a dolgukat, megújították államunkat – mondta Nagy István agrárminiszter az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott rendezvényen.

Oldalak