May 2022

A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre – mondta a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai májusban elején színes programokon vettek részt, amelyeken az érdeklődők gazdagíthatták természetvédelmi ismereteiket és megtudhattak új információkat az Év emlősének választott törpeegérről és az Év vadvirágának választott agárkosborról.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai szemléletformáló informatív előadásokat tartottak kisiskolásoknak (1-4. osztály), illetve középiskolásoknak környezeti zaj elleni védelem témakörben. Az órák célja a környezetvédelemmel és azon belül is a zajvédelemmel kapcsolatos szemléletformálás volt.

2022. május 20-án tartja Jubileumi akusztikai szakmai napját az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület a Herman Ottó Konferenciaközpontban. A rendezvény előadói az akusztikai szakmai élet legfontosabb történéseit mutatják be az elmúlt évtizedből.

April 2022

2022. április 20–23. között rendezték meg az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kiírt Erdésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét a Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban, Sopronban.

Az Agrárminisztérium az idei Föld napja alkalmából harmadik alkalommal fotó-, illetve első alkalommal videópályázatot hirdet annak érdekében, hogy felhívja a fiatalabb generáció figyelmét a környezettudatosság fontosságára és Földünk megóvására.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a 2021/2022-es tanév Parképítő és –fenntartó technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium rendezésében valósult meg 2022. április 11–13. között. A versenyre a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. különdíjat ajánlott fel.

200 bringatúra, hegykerülő kerékpáros túrák, vízitúra sorozat, koncert az erdőben, lovaglás a natúrparkokban… ezek mind az Aktívan Itthon Program részei, amelyek mind közelebb visznek az ország megismeréséhez.

Oldalak