July 2018

9. alkalommal lehet pályázni az OzoneTV Zöld-díjára, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A csatorna ebben az évben is díjazza azokat az ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárulnak, hogy bolygónk még élhetőbb hely legyen. A pályázók 5 kategóriában indulhatnak, a győztest a Zöldunió előzsűrije, majd az Ozone Zöld-díj szakmai zsűrije választja ki az indulók közül.
Harmincnégy balatoni strand kapta meg a Kék Hullám Zászló minősítést, a legjobbaknak járó öt csillagot pedig 12 fürdőhely érdemelte ki. A bírák pontozták a strandok tisztaságát, a vizesblokkok állapotát, a játszóterek színvonalát, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy az árnyékolók meglétét és a vízminőséget is.
 
Módosult az Agrárminisztérium felhívása a szaktárca hatáskörébe tartozó szakmai tanulmányi versenyekre a 2017/2018-as tanévben. A változás a Dunántúli középiskolások szántóversenyének időpontját érinti.
Az agrártárca idén is keresi azon tanyagazdákat, akik azáltal, hogy mind a természeti, mind az épített környezetbe illeszkedő tanyagazdaságot hoztak létre, jó mintául szolgálhatnak mások számára. A pályázatra 2018. július 31-ig lehet jelentkezni!
Szakértői tapasztalatcserét elősegítő workshopot szervezett a lakossági fűtés okozta légszennyezés csökkentéséről az Európai Bizottság és a Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium 2018. július 2. és 3. között Pozsonyban. A kétnapos találkozón 13 tagállam környezetvédelemért felelős szakemberei vettek részt.
 

June 2018

Sikeresen zajlott a körforgásos gazdasággal foglalkozó TRIS Interreg Europe projekt ötödik találkozója Valenciában, amelyet az AIDIMME és IVACE spanyol kormányzati intézmények szerveztek a svéd, olasz, angol és magyar projektpartnerek és az érdekelt felek részvételével.
Június közepén rendezték meg a szervezeti karbonlábnyom-számítást elősegítő LIFE Clim’Foot Projekt zárókonferenciáját Párizsban. A tanácskozásra a projektpartnerek, a programban résztvevő önkéntes szervezetek és több mint 10 európai országot képviselő döntéshozó és érdeklődő képviseltette magát.
 
Nem szokványos konferencián veszünk részt, hiszen a zajtérképezés tíz éves Csipkerózsika álomból éledt újra, amelynek megvalósítására a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-t jelölte ki az agrárminiszter – mondta a megújuló zajtérképekről tartott projektindító konferencián Rácz András környezetügyért felelős államtitkár 2018. június 12-én a Herman Ottó Konferencia Központban.
 
Immáron ötödik alkalommal rendezte meg a Weishaupt Hőtechnikai Kft. a Környezetbarát Nap elnevezésű találkozót Biatorbágyon, ahol a legtöbb uniós ökocímke használati címmel rendelkező hazai cég képviseltette magát. Az Európai Unióban közel 2000 cég 70 ezer uniós ökocímkés terméket forgalmaz, ebből a hazai termékek száma 19.
 

Oldalak