March 2020

2020. március 25-én hirdették ki a natúrparkok létrejöttéről és működéséről szóló 6/2020. AM rendelet hosszas szakmai előkészítést és széleskörű társadalmi egyeztetést követően, amely többek között szabályozza a natúrpark név használatához szükséges hozzájárulás folyamatát.

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására; már működő helyi települési értéktárakkal együttműködésben települési, tájegységi értéktárak létrehozására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az idei évi hungarikum pályázat.

Az Agrárminisztérium, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan Tanszéke által indított verseny célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a környezetbarát- és biotermékeket, valamint hogy a fenntarthatóság szemléletét és a környezettudatos fogyasztási szokásokat támogassák.

Március végén hazánk tizenhatodik natúrparkja kapja meg a névhasználati jogosultságot a természetvédelemért felelős minisztertől. Az Őrjeg és szőlőhegyei Natúrpark megalakulása előtt érdemes bemutatni, hogy miért döntöttek e vidéki térség helyi közösségei a fenntartható térségfejlesztés natúrparki modellje mellett.

2020. február 21-én, Artúr napján került a Szegedi Vadasparkba egy Forráskút mellett talált, körülbelül öthetes mentett vidrakölyök. Képes tudósításunk a most 12 hetes Artúrt mutatja be, aki szinte most merészkedett először a vízbe, de kétség sem férhet hozzá, nagyon élvezte.

A HungAIRy LIFE integrált projekt képviselői is részt vettek a levegőminőséggel foglalkozó LIFE projektekben résztvevő szakembereknek szervezett három napos krakkói műhelytalálkozón, ahol jelen voltak az Európai Bizottság képviselői és a kapcsolódó lengyel, bolgár és szlovák projektek delegáltjai is.

Tisztelettel értesítjük Partnereinket, hogy a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. elhalasztja a 2020. március 11-ére tervezett Modelleztél már ma? – Konferencia a környezetvédelemben alkalmazott modellekről című rendezvényét a koronavírus-helyzetre tekintettel.

Fájó szívvel tájékoztatjuk a kollégákat és barátokat, hogy egykori kedves munkatársunk, Mózer László 2020. március 1-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emlékét megőrizve búcsúznak tőle a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai.

February 2020

Ismét hiánypótló és értékes rendezvénynek adhatunk helyet a Herman Ottó Konferencia Központban, amelyet a kormányhivatalok zaj- és rezgés elleni védelem szakterületén dolgozó szakembereinek szerveztünk. Idén már több olyan konferenciát szerveztünk, amelyek lehetőséget biztosítottak az érintettek számára a szakmai tapasztalatcserére, illetve a felmerülő kérdések átbeszélésére – mondta köszöntőjében Béres András, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Változik a klíma, és azzal együtt alakulnak át a környezeti, gazdasági és társadalmi kihívások, mindezek pedig szükségessé teszik a gyakorlati megoldások kidolgozását – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn a Változó világunk kihívásai című kiállítás és konferencia megnyitóján.

Oldalak