April 2018

Három jeles szakember vehette át a Herman Ottó Szellemisége Díjat a Föld napján. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ közösen megszervezett rendezvényén 19 kiállító természetvédelmi foglalkoztatókkal, környezetvédelmi játékokkal várta az érdeklődőket a Budatétényi Rózsakertben.
Közösen indított fórumsorozatot a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és a Geonardo Kft. a hazai építőipar erőforrás hatékonyságának elérése érdekében. Az első találkozót a CONSTRUMA 2018 kiállításon szervezték meg 2018. április 13-án.
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a Közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 112. § (1) bekezdés b) pontja szerinti nemzeti nyílt közbeszerzési eljárást indít nyomdai feladatok elvégzésére. Az eljárás részleteiről, valamint az elvégzendő feladatokról a cikk folytatásában tájékozódhatnak.
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2018 áprilisában egy napos szaktanári továbbképzéseket tart a környezetvédelem és a mezőgazdasági gépészet szakmacsoportok szaktanárai részére.

March 2018

Hatalmas volt az érdeklődés a zártkerti területek infrastruktúrafejlesztésére kiírt pályázat iránt – jelentette be sajtótájékoztatóján V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, amikor kihirdette a Zártkert Program nyertes pályázatait.
Magyarország tizedik natúrparkját Győr-Moson-Sopron megyében, a Szigetközben található Lipóton avatták fel. A hivatalos natúrpark névhasználati címet jelképező oklevelet Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője adta át Pető Péternek, a Szigetköz Natúrpark Egyesület elnökének.
Az agrárium teljesítménye az ágazatot érintő kihívások ellenére töretlenül a magyar gazdaság egyik hajtómotorja – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért című gazdafórumon a Herman Ottó Konferencia Központban.
Máig ható erőt ad 1848 példamutatása – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter 2018. március 13-án a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén.
 
A kályhás és kandallós szakma minden szereplőjének fel kell készülnie a mesterség megújítására, s annak bebizonyítására, hogy a fatüzelés – mint megújuló energiaforrás – nemcsak a múlt, hanem a jövő egyik korszerű fűtési módja is lehet. A Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestülete március 2. és 4. között rendezte meg szakmai találkozóját a Herman Ottó Konferencia Központban.
 

Oldalak