November 2018

A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az Agrárminisztériummal, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel, valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-vel karöltve 9. alkalommal nemzetközi madárvédelmi konferenciát szervezett 2018. november 8-án, amelyen kilenc ország képviseltette magát.
Bár a rossz levegőminőség legfőbb oka a helytelen lakossági tüzelés, a társadalom nagy része ezzel nincs tisztában, és más szektort tesz felelőssé a légszennyezésért. Ezért fontos a tájékoztatás és a szemléletformálás – mondta Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára a Fűts okosan! konferencián.

October 2018

A légszennyezéshez a legnagyobb mértékben a lakossági fűtés járul hozzá, több mint 80 százalékban. Ez adja a 2018. november 7-ei konferencia apropóját, amelynek célja, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét az egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire és káros hatásaira, valamint be szeretnénk mutatni a helyes fatüzelés technológiáját.
Folytatódik a „Fűts okosan!” felvilágosító és tájékoztató kampány annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, emellett elérhetővé tesz minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt – mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
 
1956 azt tanítja számunkra, hogy a szabadság akkor nyer értelmet, ha céljainkon túllépve, félelmeinket meghaladva képesek vagyunk cselekedni hazánk jövőjének formálásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten.
Idén kilencedik alkalommal adták át a „zöld televízió", az Ozone TV tudományos-ismeretterjesztő csatorna rangos környezet- és természetvédelmi díját. Az Ozone Zöld-díj a lakott és természetes környezet megóvásáért végzett előremutató hazai erőfeszítéseket, ötleteket, valamint a zöld szemléletű tudatformálást díjazza, több kategóriában.
 
A Pannontáj–Sokoró Közhasznú Egyesület és a Magyar Natúrpark Szövetség közös szervezésében tartottak műhelynapot a magyarországi natúrparkok tagjai és a hozzájuk kapcsolódó környezeti nevelésben jártas szakemberek részére Békéscsabán.
Az Európa Tanács 2018-ban immáron második alkalommal hirdette meg A táj nemzetközi napját. A magyar natúrparkok az idén is tájsétákkal csatlakoznak a kontinensünk táji örökségének megőrzését és fenntartható hasznosítását elősegíteni hivatott kezdeményezéshez.
A növény és állatfajok sokféleségének megőrzése a természetvédelem nagy kihívása, amelyre jó megoldást jelent a védett területek természetvédelmi célú vagyonkezelése – mondta az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára az I. Környezetgazdálkodási Konferencián, Kaposváron.

September 2018

Oldalak