May 2020

A Szakképzés 4.0 stratégiában megfogalmazott cél, hogy a szak- és felnőttképzésből korszerű szakmai készségekkel és kompetenciákkal rendelkező munkavállalók kerüljenek ki, akik meg tudják állni a helyüket a gyorsan változó, dinamikusan fejlődő gazdaság munkaerőpiacán.

A nemzeti park igazgatóságok bizonyos szabadtéri bemutatóhelyei - Budapest és Pest megye kivételével - a 2020. május 4-én életbe lépett védelmi intézkedések által megszabott keretek között megnyithatnak.

April 2020

A fotópályázaton Az Év BISEL fotósát keressük a 7-12. évfolyamos diákok között. A veszélyhelyzethez is igazodva célunk a felhívással, hogy az egyéni pályázók a BISEL (Bioindikáció a Középiskolai Oktatásban) programhoz kapcsolódva olyan pillanatokat, természeti élményeket kapjanak lencsevégre, amelyeket másokkal is szívesen megosztanának.

Magyarország Kormánya a 39/2020. (III. 10.) Korm. rendelet alapján úgy döntött, hogy az agrár-vidékfejlesztésért felelős miniszter, mint irányító hatóság a nemzeti vidéki hálózat titkársági feladatait a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. útján látja el.

Magyarország Kormánya 2020. március 16-ától vezette be a tantermen kívüli, digitális munkarendet, amelyet a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. – egyetértésben a tulajdonos Agrárminisztériummal – úgy kíván támogatni, hogy az agrárszakoktatás területéhez kapcsolódó oktatási segédanyagainak elérhetőségét ingyenesen biztosítja az érdeklődők számára.

Az Agrárminisztérium (AM) és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) stratégiai együttműködési megállapodást kötött, amelynek keretében szoros kapcsolat alakult ki a döntéshozók és az érdekképviseleti szervezet között. Ezt Sziráki Bence, a MA-HAL ügyvezető igazgatója azzal erősítette meg, hogy a minisztérium eddig soha nem látott összeggel, 50 millió forinttal támogatja idén a szakmaközi szervezetet.

March 2020

Natúrpark címet adományozott az Őrjeg és szőlőhegyei térségnek Nagy István agrárminiszter. Ezzel már 16 natúrpark működik Magyarországon. Az öt Bács-Kiskun megyei településre kiterjedő térség március 31-től használhatja a natúrpark elnevezést. A fő cél a természeti és kulturális örökség megőrzése, hosszú távú fenntartása. Az ezzel kapcsolatos feladatokat natúrparki munkaszervezetként a hajósi székhelyű Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület látja el a jövőben.

Oldalak