A DIPO Duna-Ipoly Határmenti Együttműködés Helyi Közössége Közhasznú Egyesület szervezésében 2009. február 26-án, a Rétsági Művelődési Házban tájékoztató fórumot rendeztek két aktuális pályázati lehetőséggel kapcsolatban.

A fórumon szó esett „A parlagfűvel fertőzött területek fizikai mentesítésére alkalmas motoros fűkaszák beszerzése” és „A vidéki rendezvények, falunapok szervezésére 2009. évben” című pályázati felhívások céljáról és feltételrendszeréről.

A Jávorka János, a rétsági Helyi Vidékfejlesztési Iroda vezetőjének megnyitóját követően Styevó Gábor mutatta be „A parlagfűvel fertőzött területek fizikai mentesítésére alkalmas motoros fűkaszák beszerzése” című pályázati felhívás tartalmát. A résztvevők megtudhatták, hogy csak 1000 fő alatti és 2007. évi fűkasza pályázaton nem támogatott települések nyújthatnak be kérelmet.
A támogatás maximális értéke 300 000 Ft.
Előnyként hangzott el, hogy a pályázat benyújtása nem bonyolult procedúra, továbbá, hogy 30 nap múlva már az önkormányzatokhoz kerülhet az elnyert támogatási összeg, vagyis nem utófinanszírozásról van szó.
Plusz pontokat jelenthet a védőfelszerelés beszerzése, valamint egy minimális önrész meghatározása.

A pályázat benyújtási határideje: 2009. március 25.

Ezt követően Vastag Ottilia, a DIPO Duna-Ipoly Határmenti Együttműködés Helyi Közössége Közhasznú Egyesület munkatársa tartott előadást „A vidéki rendezvények, falunapok szervezésére 2009. évben” című pályázati felhívásról. A DIPO munkatársa a február 25-én Tiszaújvárosban, az FVM-VKSZI által rendezett tájékoztató rendezvényen összegyűjtött információit osztotta meg a jelenlevőkkel.

A pályázat célja, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program intézkedéseivel összhangban erősítse a hagyományok megőrzését, helyi sajátosságok megismertetését.
Az idei pályázatra jogosultak körében az önkormányzatokon, civil szervezeteken és a magánszemélyeken kívül az önkormányzati intézmények is benyújthatják kérvényüket. Az elnyerhető támogatás formáját és mértékét illetve a kiíró a lebonyolításhoz szükséges technikai eszközöket 1500 pont értékig biztosítja, és 200 000 Ft mértékű támogatást nyújt a tervezett produkcióra, meghívott előadó díjazására.
A pályázat a 2009. május 15 – december 31 között megvalósuló rendezvényeket támogatja.

A pályázat benyújtása március 10-én postai úton 24 óráig, személyesen pedig 14 óráig lehetséges.

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseket a [email protected] e-mail címre lehet küldeni.

Részleteket a pályázattal kapcsolatban itt olvashatnak!

Jávorka János felhívta a figyelmet arra, hogy a pályázók a pályázati űrlapon minden rovatot töltsenek ki. Fontos az időpontok egyeztetése a kistérségeken belül, hiszen több esély van a támogatás elnyerésére, ha különböző dátumú rendezvényekre nyújtják be a kérelmeiket.

Nacsa János elmondta, hogy a DIPO Helyi Akciócsoporttól minden segítséget megkapnak a pályázni kívánók.

A rendezvényen elhangzott prezentációk a DIPO honlapjáról letölthetőek.

Cikk megosztása