A korábbi évekhez hasonlóan a Herman Ottó Konferencia Központ is csatlakozik egy napra az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok programjához

Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok
Időpont: 2020. szeptember 11.
Helyszín: Herman Ottó Konferncia Központ
(1223 Budapest, Nagytétényi út 190.)
Program:
09:00 – Ljasuk Dimitry – Duna-Tisza torkolat (10:45)

„A Duna-Tisza torkolat Szerbiában, a Vajdaságban található, mindössze három és fél órányira Budapesttől. Mióta az eszemet tudom szerettem volna látni a helyet, ahol a Tisza a Dunába torkollik. Novemberben a Vajdaságban jártam, így megnéztem végre a torkolatot. Egy napos kalandomról rövid filmet készítettem, amiben szeretném megmutatni, gyorsan áttekinteni, milyen a Kárpát-medence egyik kiemelkedő természeti csodája, a maga balkáni romantikájával.”

09:15 – Ljasuk Dimitry – Tavaszból-nyárba, Tisza-tavi kalandok sorozat (23:50)

A Tisza-tavi kalandok harmadik része a természet, a körforgás és az élet szeretetéről szól. Látható, ahogy a fagyos Tisza kiolvad, megjelennek az első zöld foltok. Feltöltődik vízzel a víztározó medence és beindul az élet. Megtudhatjuk, milyen fontos a folyó vize a földeknek és állatoknak, hogyan mosott el a jeges ár egy régi falut, vagy éppen milyen az ívó keszegekkel úszni. A film vendége a világhírű gasztroblogger Mautner Zsófi, akivel a házigazda, Ljasuk Dimitry együtt főz a vízparton.

09:50 – Gyenes Károly – Ércnél maradandóbb (50:00)

Rockenbauer Pál 1979 nyarán indult csapatával arra a 76 napos és 1100 kilométeres gyalogútra, amelynek filmes dokumentálása nemzedékek szórakoztató TV-sorozata, sőt, természetjárók, néprajzosok, szociológusok kutatási területe lett az elmúlt 40 évben. A kerek évforduló alkalmat ad arra, hogy a még köztünk élő alkotók emlékeit és a film sikerének titkait megpróbáljuk föltárni. A nyilatkozatokból kirajzolódik egy halhatatlan televíziós ismeretterjesztő, Rockenbauer Pál portréja.

A Herman Ottó Konferencia Központban a szájmaszk viselése kötelező!