A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. csatlakozva a KUKAkulTÚRA országos rendezvénysorozathoz, nyílt napokkal várja a házi és közösségi komposztálás iránt érdeklődőket 2018. május 11-12. között a Budatétényi Rózsakertben.
Idén is országszerte megnyílnak a hulladékfeldolgozó és hasznosító vállalkozások kapui. A KUKAkulTÚRA egyik, nem titkolt célja a tudatos vásárlásra való felkészítés, ezzel a hulladékképződés megelőzése, a szelektív hulladékgyűjtés elterjesztése és a szemléletformálás. Mindenki a saját szemével láthatja, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal, megismerheti a legújabb eljárásokat.
 
A kezdeményezéshez a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is csatlakozott, hiszen Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a gyermekek szemléletformálására.
 
A növényi eredetű biológiailag lebomló hulladékok kezelésére a Kft. egy közösségi komposztálót hozott létre 2006-ban. Itt a látogatóknak lehetősége nyílik megismerni a komposztálható anyagokat, a komposzt készítés folyamatát, a kész komposzt felhasználásának lehetőségeit, valamint a komposztáló kas építési folyamatát.
 
A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.hermanottointezet.hu/kukakultura oldalon lehet.
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
 

Cikk megosztása