A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. felmérést végez elsősorban a környezetiparban tevékenykedő vállalkozások és szervezetek körében a hazai KFI + környezettechnológia és a körforgásos gazdaság helyzetéről az Agrárminisztérium felkérésére. A kérdőív a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégia 2011–2020 céljainak elérését kívánja elősegíteni. A kutatás célja a piacon lévő vállalkozások tapasztalatainak és javaslatainak összegyűjtése.
A környezettechnológiák alkalmazása kisebb környezeti terheléssel jár, mint a hagyományos eljárások és hatékonyabbá teszik az erőforrás-felhasználást. A környezettechnológia magába foglal minden olyan terméket, folyamatot, eljárást, módszert, amelynek alkalmazásával növelhető az anyag- és energiahatékonyság, valamint megelőzhető és mérsékelhető a környezetkárosítás. A kutatás célja a piacon lévő vállalkozások tapasztalatainak és javaslatainak összegyűjtése.
 
A körforgásos gazdaság lényege, hogy az anyagáramlási folyamatok zárt körben történnek, ezáltal visszaforgatva a termelt hulladékot és csökkentve a nyersanyag-kitermelést.
 
A kérdőív célja, hogy felmérje a hazai környezetipari vállalkozások KFI és környezeti innovációs tevékenységét.
 
Kérjük, 2019. május 15-ig töltse ki kérdőívünket! Köszönjük, hogy segíti kutatásunkat!
 
A kérdőív az alábbi linken érhető el:
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása