A környezetbarát fatüzeléssel kapcsolatban tartott konferenciát 2019. március 1-jén a Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és -gyártók Országos Ipartestülete. A konferencián részt vett és előadást tartott Béres András, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 
Napjainkban a légszennyezettség az egyik legjelentősebb egészségügyi kockázati tényező. Több mint 400 ezer európai uniós állampolgár – köztük több mint 10 ezer magyar – hal meg évente, valamint még ennél is többen szenvednek légzőszervi vagy szív- és érrendszeri megbetegedésekben a nem megfelelő levegőminőség következtében.
 
Hazánkban az uniós csatlakozás után az új, szigorú, környezetvédelmi előírásoknak köszönhetően nagy előrelépésként könyvelhető el az ipari emisszió és az elektromossághoz, valamint a hőtermeléshez köthető szennyezés nagyarányú csökkenése. Ezzel egy időben a lakossági fűtés, a hulladék illegális égetése, valamint a közlekedés váltak az alapvető emissziós forrásokká.
 
2019. március 1-én megtartott konferencián Béres András, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője előadásában beszélt Magyarország lakásállományának fűtési mód szerinti megoszlásáról, a lakossági biomassza és szén felhasználásról, valamint szólt az épületek életkoráról, illetve az ezzel összefüggő energiamegtakarításról is. Kiemelte az idén induló HUNGAIRY LIFE IP projektet is, ahol a Kft. 20 partnerrel, 8 éves időintervallumban a levegőminőség javításán munkálkodik 8 magyarországi régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásán keresztül.
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása