A kivívott szabadság nem csak, hogy nem ajándék, azért ma is küzdeni kell – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadásán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.
 
A tárcavezető beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az a nép, amelyik egy csöpp vért sem hullajtott a szabadságért, nehezen tudja azt megbecsülni. Nagy István szerint 171 évvel ezelőtt megmozdult az ország, a magyar nép hitt benne, hogy újra saját sorsát veheti kezébe, és elkezdheti az ország építését. Hozzátette: aki nem tett érte semmit, aki ajándékul kapta, s meg is unta, az soha nem fogja megtudni, mi a szabadság.
 
A miniszter kiemelte: a nemzetek életében olyan fogalmaknak van értelme, mint bátorság, merészség, ideákhoz való ragaszkodás, mi ezért ragaszkodunk a nemzetek Európájához. Tanultunk 1848 valódi jelentőségéből, nemzeti identitásunkat továbbra is meg kell őriznünk, ez pedig csak az értékőrző nemzetállamok Európájában lehetséges – hangsúlyozta a tárcavezető.
 
A miniszter a megemlékezésen túl örömteli kötelességnek nevezte, hogy elismerésünket fejezzük ki mindazoknak, akik kimagasló szakmai munkájukkal járultak hozzá nemzetünk gyarapodásához és a magyar agrárium megerősödéséhez.
 
A miniszter Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adott át Vahalcsik Attilának, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. titkárságvezetőjének a hazai környezet- és a természetvédelmi szemléletformálást számos területen szolgáló munkájáért. Az ünnep alkalmából Nagy István Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Lukács Andrásnak, a Kft. zajreferensének a stratégiai zajtérképezés területén végzett kiváló munkájáért.
 
Gratulálunk a díjazottaknak!
 
Forrás: AM Sajtóiroda

Cikk megosztása