A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. az eKRÉTA Informatikai Zrt. közreműködésével tájékoztató napot tartott 2019. április 24-én a legújabb fejlesztésekről az Agrárminisztérium fenntartásában működő szakképző intézmények képviselőinek a Herman Ottó Konferencia Központban.
Délelőtt az eKRÉTA Informatikai Zrt. szakemberei mutatták be a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) legújabb fejlesztéseit. Szabó László a tanulói lemorzsolódás korai felismerésében és csökkentésben segítséget nyújtó KRÉTA ESL modul szolgáltatásairól, Rabata József a KRÉTA eÜgyintézés modulja által kínált elektronikus, papírkímélő ügyintézés lehetőségeiről beszélt. Farkas Attila és Mécsei Dániel a KRÉTA új, mobiltelefonos alkalmazásait szemléltette interaktív módon. A bemutatott alkalmazásokat a résztvevők egy demó intézménybe bejelentkezve saját telefonjaikon próbálhatták ki. Végül Kazi Virág a KRÉTA Poszeidon iktatási rendszerében a tanügyi dokumentumok elektronikus iktatásának lehetőségéről tartott előadást.
 
A délutáni előadásokat az Agrárminisztérium vendégelőadója Dr. Huszár Péter Tamás, a Hello Modern Agrárium projektmenedzsere kezdte meg. Olyan marketingeszközök használatát ismertette, amelyek segíthetik az agrár-felsőoktatásba jelentkezők létszámának növelését. Lórántné Horváth Tímea Sarolta, az Agrárminisztérium Agrárszakképzési Főosztályának vezetője a szakképzés változásainak irányairól tartott tájékoztatót.
 
A rendezvényt záró előadásait Dr. Szőcs Károly, az e-Educatio Információtechnológiai Zrt. vezérigazgatója és Karácsony Zoltán a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. képzési igazgatója tartotta az akkreditált „T” kategóriás e-learning tananyag nyújtotta képzési előnyökről és lehetőségekről, valamint az AM fenntartású agrárszakképző intézmények iskolarendszerű képzéseiben az e-learning tananyag térítésmentes hozzáférésének lehetőségéről.
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
 
Az előadások nyilvános anyagai alább elérhetők:
 
Dr. Szőcs Károly előadása ide kattintva érhető el.

Cikk megosztása