Országszerte több mint 300 településen készültek programokkal az Európai Mobilitási Hétre, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő, nemzetközi kampány idei mottója a „Sétálj velünk!” volt.
A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kollégái több helyszínen is részt vettek a programsorozat eseményein. Pécsett 3. osztályos kisiskolásoknak tartottak több osztályban környezeti zajról interaktív foglalkozásokat.
Emellett két órás zajmérést is végeztek a városban, valamint egy óvodában kihelyeztek a „zajlámpát”, amely a gyerekeket figyelmezteti, ha túl hangosak lennének a foglalkoztatóban. Nyíregyházán, a főtéren tartottunk „zajos” foglalkozásokat, játékokat.
A fővárosban a forgalom elől lezárt Andrássy útra is kitelepültek a kollégák a hétvégén. Standjukon különböző környezetvédelmi témák kapcsán juthattak hasznos információhoz az érdeklődők, valamint játékos foglalkoztatók által mélyíthették tudásukat a levegőtisztaság-védelem, a hulladékok kezelése, a komposztálás, valamint a környezeti zajvédelem területén.
 
Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása