A Kossuth térre vetődött egy PET-palackbálna a kaposvári klímanapon. Általános iskolásoknak szerveztek programokat a helyi önkormányzat, amelyekkel vizeink védelmére hívták fel a tanulók figyelmét. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai az iskolásokkal közösen hulladékszobrot építettek az eseményen.
Különleges, hulladékból készült installációk hirdették a belvárosban, hogy elkezdődött az ötödik klímanap Kaposváron. A teret iskolások lepték el, akik nem meglepő módon örömmel rohantak oda a sörös dobozból készült hatalmas békához, a PET-palackbálnához és a csapból ömlő palackzuhataghoz. A Trash Art Magyarország alkotásai is a nap témájához kapcsolódtak, amelyek a diákok számára nem ismeretlenek.
 
A Trash Art Magyarország idei kiírására készült alkotások megihlették a kaposvári klímanap szervezőit, ezért az egyik indulót, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-t meghívták magukhoz, ahol egy új hulladékszobrot készítettek a résztvevő gyerekek segítségével, akikkel hulladékból egy tavat hoztak létre. A gyerekek nem csak szórakozhattak, de hasznos információkat is kaptak a környezet- és természetvédelemről.
 
Megnyitójában, Szita Károly polgármester arról beszélt a diákoknak, hogy a megyeszékhely mit tesz a klímavédelem érdekében. Biogáz üzeműek a buszaink, ezért nem láthatjátok, hogy füst jön a kipufogóból – sorolta a zöld újításokat az elöljáró a gyerekeknek. Úgy döntöttünk, hogy a használt étolajat össze fogjuk gyűjteni, mert egy csepp étolaj, ha belekerül a vízbe, ezer liternyit tesz tönkre. Kaposváron épül közép-Európa legnagyobb napelem parkja, ez jövő februárra fog elkészülni.
 
Forrás: www.sononline.hu, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása