A Grassland-HU LIFE integrált projekttel összefüggésben a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára.

A hagyományteremtő céllal induló első fotópályázat témája a gyepes élőhelyek növényfajainak bemutatása. A fotópályázatot Magyarország első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a Grassland-HU hívta életre a projektpartnek együttműködésében. Szervezője a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., projekt koordináló kedvezményezettje.

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes személy, amatőr és hivatásos fotós, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát (kivételt képeznek a Grassland-HU projekt kedvezményezettjei, illetve a szervezésben vagy lebonyolításban közreműködő természetes személyek).

Technikai feltételek

Egy pályázó legfeljebb 5, saját maga által készített digitális fényképpel nevezhet, amelyeknek teljes felhasználási jogával rendelkezik. A képeket JPEG formátumban – beágyazott Adobe RGB színprofillal kérjük feltölteni a pályázati felületen. Felbontás: hosszabbik oldal min. 2500px (panoráma kép esetén hosszabbik oldal min. 3500px). Az eredeti kép legalább 5, maximum 10 mpx-es lehet.

A pályázónak a fotók mellé rövid leírást kell mellékelni, amely tartalmazza a képek sorszámát, a faj nevét (ha ismert), a készítés időpontját és helyszínét, valamint a pályázó nevét, postacímét és e-mail címét.

Jelentkezés

A pályázatra jelentkezni és a fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehet: www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat

Jelentkezési határidő: 2020. július 31. éjfél

Eredményhirdetés és vándorkiállítás

Az 1-3. helyezettről a zsűri, míg a közönségdíjról az augusztusban a Facebook-on indított szavazás dönt majd.

Az ünnepélyes eredményhirdetés szeptember elején lesz.

Ezt követően a zsűri által legjobbnak tartott 30 alkotásból vándorkiállítást indítunk, amelynek állomásai a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyei, látogatóközpontjai lesznek. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára.

A pályázaton a részvétel ingyenes!

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a pályázati kiírást, amely ide kattintva érhető el.

Bővebb információ: grasslandfoto@hoi.hu

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása