A mezőgazdasági gépész szakterület szakmai oktatásához az Agrárminisztérium jóváhagyásával 3 új, hiánypótló tankönyvet jelentetett meg a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. A tankönyvek már megrendelhetők a társaság online tankönyvboltjában.

Társaságunk az elmúlt évek támogatási lehetőségeit felhasználva új tankönyvek elkészíttetésével és forgalomba hozatalával nyújt újabb segítséget a mezőgazdasági gépészeti szakterületen tanítók, tanulók és gazdálkodók számára.

Három új, hiánypótló tankönyv jelent meg, amely megkönnyíti az elméletben elsajátított tananyagok gyakorlati alkalmazását. A Géprajz feladatlapok követve az eddig használt tankönyvek téma feldolgozását, kitéphető lapokon ad lehetőséget a feladatrészek megoldására úgy, hogy a csatolt CD melléklet segítségével a munka helyessége is ellenőrizhető.

A másik két tankönyv a mezőgazdasági gépek üzemeltetését taglalja, szakmunkás és technikus szinten. A mezőgazdasági gépüzemeltetés alapjai című tankönyv a szakmunkás tanulók, míg a Gépek üzemeltetése a mezőgazdaságban a technikusok képzéséhez készült. Mindkét könyv a jelenleg használt mezőgazdasági erőgépek és munkagépek tankönyveket üzemeltetési ismeretekkel és tapasztalatokkal kiegészítve segíti a tanulók üzemeltetési gyakorlatának megszerzését. Ezek a tankönyvek – vélhetően – az első szakkönyvei lesznek a frissen végzett szakembereknek.

A szaktanárok és a gazdálkodók szíves figyelmébe is ajánlom a frissen megjelent könyveinket, hiszen tananyagokat az –érvényes szakmai és vizsgakövetelmények figyelembe vételével- a szakma leghozzáértőbb szakemberei állították össze és dolgozták ki, felsorakoztatva a legkorszerűbb mezőgazdasági technikát és technológiát.

Új tankönyvek 2020.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása