Magyarország függetlenségéért a forradalom mártírjai tették meg az első lépéseket, a magyar nép együttes erővel lépett fel 1956 októberében a diktatúra ellen, a demokrácia helyreállítása és a nemzeti függetlenség érdekében – jelentette ki Farkas Sándor az Agrárminisztérium miniszterhelyettese.

A miniszterhelyettes beszédében arra emlékeztetett az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából megtartott ünnepségen, hogy az 1950-es években ugyan meggyengült az agrártársadalom helyzete, de nem vesztette el hitét és egységét, megmaradt benne a készség és képesség az ismételt újrakezdésre. Farkas Sándor szerint 1956-ban a magyar falvak lakóinak, a magyar birtokos parasztságnak határozott elképzelése volt arról, mi lehetne a magyar mezőgazdaság fejlődésének iránya.

Hozzátette: az agráriumnak az utóbbi hónapokban és az elmúlt néhány napban is számos kihívást kellett leküzdenie, ezért minden eddiginél nagyobb szükségünk van a mezőgazdaságban dolgozók helytállására most, amikor egy világjárvánnyal kell szembenéznünk. Kifejtette, hogy a hazai élelmiszertermelés sikeresen vette az akadályokat, az alapanyag-előállítástól kezdve a logisztikáig minden szegmens gyorsan reagált, hogy a megnövekedett igényeket zökkenőmentesen kielégítsék. A magyar agrárium jelenleg is bizonyítja, hogy teljesítményére stabilan támaszkodhatunk. Az Agrárminisztériumban pedig az a feladatunk, hogy minden támogatást megadjunk az ágazatnak, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megmaradásához és megerősödéséhez – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Dr. Nagy István agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Rédey Ágnes Ildikó, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. osztályvezetője részére, az iratkezelés, nyilvántartás területén végzett kiemelkedő és példaértékű munkájáért, vezetői tevékenységéért.

Az agrárminiszter a Pro Aquacultura Hungariae Díjat adományozta Dr. Váradi László, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézet nemzetközi főtanácsadója, a Halászat című tudományos szaklap főszerkesztője részére, a hazai halászati és aquakultúra érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért, valamint Dr. Németh István, a Tógazda Halászati Zrt. elnök vezérigazgatója, a Halászat szerkesztőbizottsági tagja részére, a halászati kutatás, termelés és halkereskedelem terén végzett kiemelkedő munkájáért.

Forrás: AM Sajtóiroda

Cikk megosztása