2020-ban megújította két környezeti zajjal foglalkozó kiadványát a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., emellett egy segédletet is kiadott önkormányzatok és kormányhivatalok részére a stratégiai zajtérképekre épülő intézkedési tervek elkészítéséhez.

Minden uniós tagállamnak kötelessége ötévente megújítania a 100 ezer lakos feletti nagyvárosainak stratégiai zajtérképeit. Az önkormányzatoknak ehhez kapcsolódva jogszabályi kötelezettsége, hogy a stratégiai zajtérképekre épülő intézkedési tervet készítsenek. Ehhez ad segítséget a Társaság 2020-ban elkészült, online kiadványa, amely ide kattintva érhető el.

A több részből álló kiadvány gyakorlati példákon keresztül is segíti az érintett munkatársakat, nemcsak az alapvető műszaki ismeretek, hanem a zajtérképre alapozott szemléletmód, gondolatvilág elsajátításában is.

A környezeti zaj mindennapjaink egyik legelterjedtebb környezeti ártalma, amelyről mégis nagyon kevés ismerettel rendelkezünk. A Társaság 2020-ban megújított kiadványa, az Életünk és a zaj az alapismeretek közlésén túl a zajvédelemmel kapcsolatos helyes szemléletet, a probléma lehetséges megközelítési módjait is testközelbe hozza.

A Társaság Idehallgass! című hanganyaggal kiegészített kiadványának célja, hogy felfedezzük, megtapasztaljuk, milyen csodalatos dolog az emberi hallás, hangérzékelés. Segítséget adhat a pedagógusoknak is, hogy a hallással kapcsolatos ismereteket a tanórákon érdekesen, a tanulók aktív közreműködésével gazdagítsák.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása