A Környezetvédelmi Világnapon hirdeti meg az Agrárminisztérium a „BISEL – Gumicsizmás természetvédelem” program 2021-2022. évi versenyfelhívását. A program arra ösztönzi a diákokat, hogy ismerjék és vizsgálják meg a lakóhelyükhöz közeli élő vízfolyások ökoszisztémáit.

 „Víztükör” címmel az Agrárminisztérium idén is meghirdeti a BISEL elnevezésű országos versenyét. A megmérettetésre általános iskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok 7-9 és 10-12. évfolyamos tanulói jelentkezhetnek 4-6 fős csapatokkal.

A verseny legfontosabb eleme a kisvízfolyások vizsgálata, állapotának BISEL vízvizsgálati módszerrel történő minősítése, élőviláguk megismerése. A program során a diákok megfigyelik a vízfolyásokat veszélyeztető tényezőket, különösen a vízjárás olykor szélsőséges változását okozó természetes folyamatokat, illetve emberi tevékenységeket. A BISEL módszereknek köszönhetően a tanulók komplex, átfogó gondolkodásmódot sajátíthatnak el, élményszerűen tapasztalhatják meg az ökológiai összefüggéseket, illetve a vízfolyások és környezetük védelmének fontosságát. 

A részletes versenyfelhívás itt olvasható.

Forrás: AM Sajtóiroda

Cikk megosztása