25 ezren látogattak el az elmúlt hétvégén a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválra. A Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemle mellett kiállítások, szemléletformáló programok és gyermekfoglalkozások is várták a látogatókat. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. természet- és környezetvédelmi játékokkal, kiadványokkal és koncerttel volt jelen az eseményen.

Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével. Idén is ez volt a mottója a fesztiválnak, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök volt. A fesztivál idei témája az egész világot sújtó pandémiára is reflektálva az érzékeny bolygó volt. A filmfesztiválra csaknem 2000 filmet neveztek a világ 98 országából.

A Tisza, a Kárpát-medence vadregényes folyója. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szakmai fődíját és az M5 csatorna különdíját is Jasu Dimitrij nyerte el a Tisza nevében című természetfilmjében, amelynek témája a folyót érintő szennyezés.

A fesztiválon idén is megrendezték a hulladékból készült szobrokat bemutató Trash Art kiállítást, amelynek ihletői ezúttal Magyarország nagyvadjai voltak.

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. három sátorban természet- és környezetvédelmi játékokkal, kiadványokkal, szemléletformáló Vadonleső Programmal, ökocímkékkel, a HungAiry, valamint a Grassland-HU LIFE integrált projektekkel vett részt a fesztiválon.

Sokak örömére Gryllus Vilmos koncerttel is kedveskedtünk a gyermekeknek.

Forrás: M5, Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

 

Cikk megosztása