November 27-én ismét várja a természet- és madárbarátokat az Öreg-tó partján a Tatai Vadlúd Sokadalom, amelyen a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. természetismereti játékokkal, madár felismerővel, szemléletformáló és szakmai kiadványokkal várja az érdeklődőket.

 

A hazai természetvédelem egyik legnagyobb tömegeket megmozgató eseménye a Tatai Vadlúd Sokadalom, amelyet 2001 novembere óta minden évben megrendeznek. A rendezvényt az állami és civil szféra képviselői, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület közösen szervezik. Évről-évre egyre több látogatót vonz, mára igazi télköszöntő madárfesztivállá vált, amire több mint tízezer vendég érkezik az országból és külföldről. Madarászok, természetvédők, természet-szeretők, családok várják a tatai Öreg-tó partján, hogy a félénk madaraknak ismert vadludak a város szívében, szinte testközelből láthatóak legyenek.

A rendezvényt színes előadások és egész napos madármegfigyelő verseny kíséri.  A lelkes madarászok minél több madárfajt igyekeznek megfigyelni, meghallani a Tatán és környékén kijelölt versenyterületen, emellett a korán kelők ornitológus tolmácsolásában követhetik nyomon a vadludak kirepülését.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. sátrában a kisebbek játékos feladványokkal gyarapíthatják tudásukat, az idősebbek pedig természetvédelmi és természetismereti kérdéssorok kitöltésével tehetik próbára tájékozottságukat, valamint megismerkedhetnek a Vadonleső Programmal és hazánk első természetvédelmi LIFE integrált projektjével, a Grassland-HU-val. A program ide kattintva olvasható.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása