Az Emlőskutatók szakmai napját hagyományteremtő céllal, és az eredmények széles körben való megosztásának szándékával rendezi meg 2021-ben először a Magyar Természettudományi Múzeum és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., a WWF Magyarország közreműködésével.

Az emlőskutatás egyre növekvő népszerűségnek örvend Magyarországon is, hiszen újabb és újabb, egyre izgalmasabb kérdés vár tudományosan megalapozott válaszra. Mindemellett a természetvédelem részéről is egyre nagyobb az igény a korszerű módszerekkel gyűjtött adatokkal alátámasztott kutatási eredményekre.

A 2021. december 9-ére a Magyar Természettudományi Múzeumba (Semsey Andor terem) szervezett szakmai nap témái a Grassland-HU LIFE integrált projekt és az EUROLARGECARNIVORE LIFE projekt emlős vonatkozású természetvédelmi kutatásai. A két projekt számos ponton kapcsolódik egymáshoz, pl. a konfliktusos fajok kezelése, vagy a hibridizáció problémája terén, így a külön utakon megszerzett tapasztalatok mindkét projekt számára hasznosak, és széles érdeklődésre tarthatnak számot.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehetséges.

A konferencián elhangzott előadásokból gazdagon illusztrált elektronikus összefoglaló-füzet készül.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása