Az Északi Agrárszakképzési Centrum Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt a házigazdája az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében Mátrafüreden megrendezett Erdészeti szakmunkás Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjének.

A 2022. április 6–8. között megrendezett döntőben három szakképző iskola 18 tanulója 14 különböző versenyfeladatban mérte össze tudását és gyakorlati felkészültségét, hogy végül a három legjobb a dobogóra állhasson. Az időjárás is kedvezett a gyakorlati feladatok lebonyolításának, még a korábban aggodalomra okot adó tavaszi szél is elcsendesedett a „döntés” versenyszám idejére.

A verseny kürtszóval kezdődő eredményhirdetésén az ünnepi műsort, a köszöntőket és gratulációkat követően a támogató intézmények és erdészetek ajándékaiból minden döntőbe jutott tanuló vihetett haza, valamint az egyes versenyszámok egyéni győztesei további díjakat és serlegeket vehettek át. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által felajánlott ajándékcsomagot Bozzay Péter ügyvezető adta át az összetett elméleti versenyen első helyezést elért versenyző iskolája képviselőjének.A rangos versenyen végül a dobogó mindhárom fokára az ásotthalmi Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói állhattak fel.

AZ SZKTV EREDMÉNYE:

1. Sógor András (Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola)

2. Kokes Krisztofer Márk (Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola)

3. Vörös István (Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola)

Sógor András és Kokes Krisztofer Márk ráadásul olyan jó eredménnyel teljesítette az SZKTV-t, hogy ők mentesültek a szakmai vizsga alól.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., Erdő-Mező Online

Cikk megosztása