A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 2022. április 8–10. között rendezte meg a XXXIII. Savaria Floriadae Fiatal Virágkötők Versenyét és a IX. Savaria Parcum Fiatal Park- és Kertépítők Versenyét. A versenyekre a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. különdíjakat ajánlott fel.

A Savaria Floriadae verseny témája a „Színpompás tavasz” volt, amelynek keretében a versenyzőknek kézben kötött csokrot, virágszőnyeget és tavaszi asztaldíszt kellett készíteni. A témában négy szakképző intézmény 12 tanulója versenyzett. A csapatversenyt a Déli Agrárszakképzési Centrum Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola nyerte meg.

A Savaria Parcum versenyen a szakképző intézmények nappali rendszerű képzésében tanuló parképítő technikus diákokból szervezett 2 fős csapatok vehettek részt, öt iskola 16 tanulója mérte össze tudását. A versenyzők feladata egy 3×3 méteres versenystandon egy kertrészlet megépítése volt. Az első helyezett a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium csapata lett.

Mindkét verseny az EuroSkills 2023 előválogató versenye is volt: a versenyek első három helyezettje indulhat az EuroSkills válogatóján.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása