Idén Csornán vették górcső alá a mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőseinek szakmai elméleti és gyakorlati felkészültségét. A 2022. április 11–13. között megtartott versenyen, a diákok összesített eredményei alapján, négy tanuló mentesült szakmai vizsgáinak teljesítése alól.

2022. április 11–13. között a csornai Kisalföldi ASZC Csukás Zoltán Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában szervezték meg az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdasági gépésztechnikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntőjét.

A döntőn 12 iskola 21 tanulója mutathatta meg tudásának legjavát, majd vehette át oklevelét és ajándékait a verseny záróünnepségén. Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a versenyzőket, továbbá a mezőgazdaságban, illetve az élelmiszeralapanyag előállításban betöltött fontos szakmai szerepüket hangsúlyozva kívánt a diákoknak további sikeres szakmai munkát.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. is felajánlott egy ajándékcsomagot, amelyet kollégánk különdíjként adott át a legjobb elméleti eredményt elérő versenyző számára.

Az első négy helyet megszerző tanuló végül az elért összesített eredménye alapján jeles eredménnyel a szakmai vizsga valamennyi vizsgafeladatának teljesítése alól is mentesült.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Fotó: Kiss Árpád

Cikk megosztása