A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében a 2021/2022-es tanév Parképítő és –fenntartó technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntője a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium rendezésében valósult meg 2022. április 11–13. között. A versenyre a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. különdíjat ajánlott fel.

A Parképítő és –fenntartó technikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a parképítő és –fenntartó technikus képzésben részt vevő, nappali rendszerű, végzős évfolyamon tanulók jelentkezhettek. A 2022 februárjában megtartott írásbeli elődöntő alapján továbbjutó 10 versenyző a verseny első napján a szóbeli versenyrészen mérhette össze tudását. A második napon a tanulók gyakorlati feladatot oldottak meg. A versenyrészek feladatai megfeleltek a szakmai és vizsgakövetelményeknek.

A záróünnepséget, a versenyzők teljesítményének értékelését, az eredményhirdetést április 13-án tartották meg. Azok a tanulók, akik legalább 71 százalékos összteljesítményt értek el jeles eredménnyel mentesültek a szakmai vizsga valamennyi vizsgatevékenysége alól. Ezen a versenyen az ötödik helyezéstől kezdődően érték el a résztvevők ezt a szintet. Az első három helyezett tanuló közti végleges sorrend a Szakma Sztár Fesztiválon dől el.

A versenyről bővebben a szakképző intézmény honlapján olvashatnak.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Cikk megosztása